23 Aralık 2013 Pazartesi

WoW Hakkında Bilmedikleriniz (4)

# Hunter'ın Arcane Shot'ı Spell Damage ile ölçekleniyordu, Bu da Hunter T2.5 setinin neden Spell Damage bonusuna sahip olduğunu açıklıyor.

# Healing ve Spell Damage iki ayrı stat idi. Hol Pala veya Holy Pri levellemek deveye hendek atlatmaktan daha zordu.

# Mage'in Arcane ağacı ve Priest'ın Discipline ağacı "Wand" ile yapılan hasarı arttırmak için 3 adet talente sahipti. 3.0 ile oyundan kaldırıldılar.

# Wound poison 5'e kadar stacklenebiliyordu (% 10/20/30/40/50 healing debuff'ı).

# Poison'ları despellemek mantıklıcaydı çünkü posion yeme şansınız daha az idi.

# Hiçbir zaman doğrulanamamasına karşın dedikodulara göre Ironforge Havaalanı Gnome'ların başlangıç bölgesi olarak düşünülmüştü.

# Priests ırksal spellere sahiptiler, fakat bunların bir kısmı priestlerın hepsine verildi ve bazılarıda oyundan kaldırıldı (Human-desperate Prayer / Troll-hex of Weakness / Undead-devouring Plague).

# TBC'de bi süre boyunca Orc omuzlukları buglanmıştı (boyutu 2 kat küçülmüştü), daha da kötüsü Blizzard'ın bunu düzeltmesi 2-3 ay sürmüştü.

# Undead omuzlukları bugünkü halinden hafifçe büyüktü.

# Yakın zamanda, Ulduar Patch'inde, GM'in teki oyuncunun birine mail yollarken yanlışlıkla Martin Fury yolladı (bu item düzeltilmeden önceki halinde, use yaptığınızda etrafınızdaki tüm düşmanları tek seferde öldürüyordu). Sonra bu kişi bu tshirti Malygos ve birkaç Ulduar bossunu öldürmek için kullandı. Daha sonra insanlar bu kişinin istatistiklerinden "Largest Hit deals"ı farkedip olayı ayyuka çıkardılar bu bu kişi ve birkaç kişi oyundan süresiz banlandı.

# Dişi Taurenler kapılardan veya küçük engellerden geçerken sürekli takılıyorlardı. Şu an hala takılmaktalar fakat eskisi kadar değil.

# Taurenler MC giriş pencereisne sığamıyorlardı (High Elf quest giverının olduğu yer).

# Ve MC hakkında bir diğer bilgi. Instance serverları full oldupu vakitlerde 40 küşü MC ye girebilmek için MC giriş pencereinden içeri atlıyor fakat "Instance servers are full, try again later" alarak kaçınılmaz bir şekilde lavlara düşüp cayır cayır yanıyorlardı.

# Trolls bir şakasında ( /silly emote edince söyledikleri şakalar) "I kill two dwarves in da morning,I kill two dwarves at night,I kill two dwarves in the afternoon, and than I feel alrgiht.I kill two dwarves in time of peace and two in time of war,I kill two dwarves before I kill two dwarves, and then I kill two more." diyordu. Oyundan kaldırıldı çünkü "ot" içiciliğinden referans alınan bir şaka idi.

# Karazhan'ın altında normal şartlarda ulaşamayacağınız bir mahzen bulunmakta. Blizzard burayı ne için yapmıştı bilinmez ama sonradan vazgeçtiler. İçeride kapılar, zincirlere asılmış insan bedenler, küçük odalar bulunmakta ve müzik olarak ise sadece kalp atışı duyulmakta.

# Alpha zamanında, tüm zindan portallarının yerini belirtmek için "Dark Portal" modeli kullanılırdı. Azshara'da su altında bir tane vardı ve burada bir zindan olucağı düşünülüyordu. Ya da sağa sola rastgele atılıyordu, kimbilir.
# Zindan kapılarındaki Meeting Stone'lar diğer parti/raid üyelerini summonlamak için değil o zindan için sıra başvurusu yapmış kişileri görmek için kullanılırdı.

Retaliation'ın animasyonu yoktu ve düşmanınızın üzerindeki buffları göremiyordunuz. Bu yüzden warriorlar bunu rogue'lara karşı kullanırdı ve rogueların çoğu bunu farkedemezdi.

# Vanilla'da bir patchden sonra bir bug oldu ve Warriorlar fazldan 1 talent puanı kazanmışlardı. 31/21/0 specci ile kısa bir süre ortalığı dağıttılar.

# Upper Blacrock Spire anahtarınız varsa kullanmanız için diğer insnalara size ödeme yaparlardı.

The Unstoppable Force (AV exalted silahı) düşmanınıza stun yerine knock back atıyordu.

# Hunterın teki Spell Damage kasıp (Mend Pet'in healini arttırmak için) Azuregos'u sololamıştı.

# Çabucak öldürülen oyuncuların kullandığı "Globaled" terimi aslında bugün yok (Globaled; bir Global Cooldown içerisinde öldürülmek). Vanillada Mageler gerçekten sizi "Globaled" edebilirlerdi, PoM/Pyro macrosunu ve çift Spell Hasar trinketini teş tuşa koyup kullanırlardı. Critlediğinden Raid gearlı Warrior bile "one shot" ile ölürlerdi.

# Warlocklar duellolarda insanları öldürebilirlerdi (öldürmekten kastım hakkaten öldürmek).

# "Old School Ride" diye bir achievement'in var olduğunu biliyormuydunuz? Bunu kazanabilmek için oyunun yayınlıdığı tarihten itibaren kısa bir süre oyunda bulunan epic mountlardan birine sahip olmanız (ki 1000g ücretleri vardı vinallada bu bir servet idi) lazım. Çok az kişi bu achievemente sahiptir.

# Warriorlar Charge/Intercept kullandıklarında sık sık grafiğin altına düşerek ölürlerdi.

# Duvarlarda zıplama bug'ı WSG de kullanıldığında bayrak taşıyıcısı diğer kişilerin ulaşamadığı bir yere kadar tırmanır ve bayrağı teslim etmeden öylece beklerdi. Eğer 2 bayrak taşıyıcısı da bunu yaparsa oyun bayrak taşıyıcılardan biri logout yapana kadar ya da disconnect olana kadar sürerdi ve bu saatler hatta günler alabilirdi.

# Intellect weapon skill kazanım hızınızı arttırırdı. increases the speed you gain weapon skills.

# Warlock'un Succubus petinin üzerinde daha az kıyafet vardı, fakat daha sonra biraz daha kıyafet eklendi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder