24 Aralık 2013 Salı

Mists of Pandaria Legendary Quest Rehberi

90 level olduğunuza legendary quest zincirine hemen başlayabiliyorsunuz. 90 a ulaştığınızda Wrathion (Neltharion’un oğlu) sizinle konuşmak istediğini belirtiyor. Veiled Stairs bölgesinde bulunan Tavern in the Mists e gidip Wrathion ile buluşuyorsunuz. Buluşmanızın ardından Wrathion biraz konuşmak istediğini söylüyor ve hikayesini anlatıyor. Hikayesini dinledikten sonra Wrathion bize iki farklı görev birden veriyor. 

Bunlardan bir tanesinde, bizden Mogu’shan Vaults, Heart of Fear ve Terrace of Endless Springs raidlerine gidip, buradaki bosslardan Sigil of Wisdom ve Sigil of Power isimli itemden 10’ar tane toplamamızı istiyor. Bu itemler, bütün zorluk seviyelerinde düşüyor, yani LFR yaparakta bu görevi tamamlamak mümkün.

Diğer görev ise Wrathionla olan reputationumuzu ilerletmek. Honored seviyesine getirmemizi istiyor. Daily questler sırasında öldürdüğünüz yaratıklar Wrathion reputationunu artırmaya yardımcı oluyor.

Bu iki questi tamamladıktan sonra bizden Terrace of Endless Springs raidine girmemizi ve burada Sha of Fear ı öldürüp, ondan Chimera of Fear isimli itemi almamızı istiyor. Bu questte LFR seviyesinde yapılabilir.

Bu itemi Wrathiona getirmemizle birlikte yeni bir görev geliyor. Bu görev, bizim ilk ödülümüzü verecek. Wrathionun istediği yere gidip, orada kendisiyle konuşuyoruz. Konuşmanın ardından bizlere bir adet Gem veriyor. Bu gem, sadece Sha Touched olan silahlara uygun ve Intellect, Strenght veya Agility statını 500 artıran özelliğe sahip. Bu gem aynı anda iki silahta birden kullanılamıyor, yani rogue, death knight, warrior ve shaman gibi çift el silah kullanan sınıfların her iki silahıda Sha Touched ise sadece bir tanesinde bu gem olabiliyor. Bu gemi kullandığınız silahtan daha iyi bir silah ele geçirirseniz, tekrar gemi almak için Wrathionun olduğu taverne gidip oradaki quartermasterden belli bir miktar gold karşılığı satın alabilirsiniz.

Bu görevin ardından Wrathion tekrar sizinle konuşmak istiyor. Kendisiyle konuşmamız bittiğinde farklı bir görev açılıyor. Bu görevde bizden 3000 (eskiden 6000) valor kazanmamızı istiyor. 3 hafta valor cap yaptıktan sonra tekrar Wrathionun yanına geliyoruz.

Bu sırada Wrathion bize başka bir görev daha veriyor. Kendisiyle olan reputation seviyemizi Revered e getirmemizi istiyor. Daily questleri yaparken öldürdüğümüz yaratıklar yine bizlere yardımcı oluyor.

Ardından yeni bir görev geliyor. Bu görevde bizden Temple of Kotmogu ve Silvershard Mines battlegroundlarına girip, buralardan zafer alarak ayrılmamızı istiyor.

Battlegroundlarda aldığımız zaferi takiben Wrathion bize yeni bir görev veriyor. Bu görevde, Krasarang Wilds bölgesine gitmemizi ve burada karşı ırkın bir komutanını öldürmemizi istiyor. Bu komutan, solo olarak öldürülecek kadar kolay değil, grup halinde yapmanız önerimdir. Normalde raid grubundayken yapılan görevler geçerli sayılmazken, bu görev için bu kural geçerli değil, ne kadar kalabalık ekiple giderseniz o kadar kolay öldürürsünüz.

Komutanı öldürdükten sonra Wrathiona dönüyoruz. Wrathionla konuşmamızın ardından legendary görevimizin ikinci ödülü geliyor. Eye of the Black Prince isimli bir item geliyor bize ve bu item sayesinde Sha touched olan veya Throne of Thunder bölgesindeki bosslardan düşen silahımıza bir gem slotu açabiliyoruz. Bu gem slotu prismatic olduğundan istediğimiz renkteki bir gemi kullanabiliyoruz ve silahın renkli gem bonusuna bir etkisi olmuyor.

Lei Shen ile olacak savaşımız için Wrathionla konuşuyoruz.

Tavernanın üst katında bekleyen Wrathionla konuşuyoruz. Ardından Wrathion bize tekrar bir raid görevi veriyor. Aynı zamanda kendisiyle olan reputation seviyemizi Exalted e getirmemizi istiyor.

Raid için verdiği görevde, bizden Throne of Thunder e gitmemizi ve buradaki bossları öldürerek onlardan 20 adet Secrets of the Empire isimli itemi toplamamızı istiyor. Bu görevi LFR seviyesinde yapmak mümkün. Aynı görevde ayrıca 40 adet Trillium Bar getirmemizi istiyor. Trillium Bar için mesleğini kullanabilirsiniz veya Auction Houseden kendiniz alabilirsiniz.

Bu görevi bitirdikten sonra Wrathion bizimle Isle of Thunder de buluşmak istiyor. Wrathionla buluştuktan ve görevi tamamladıktan sonra Wrathion bize yeni bir görev veriyor. Bu kez Throne of Thunder raid bölgesinin girişinde bulunan Nalak The Storm Lord isimli bossa, Wrathionun verdiği mızrağı fırlatmamızı istiyor.

Eğer Nalak savaşta değilse, mızrağı fırlatınca üzerinize doğru gelir ve kolaylıkla sizi öldürür. Görev için Nalakı öldürmeniz gerekmiyor. Mızrağı fırlatınca Nalaktan size doğru gelen bir add göreceksiniz. Bu addi öldürmeniz yeterli.

Bu görevi tamamladıktan sonra Wrathionun tavernasına tekrar geri dönüyorsunuz. Bu kez ödül olarak bir meta gem seçmenizi istiyor. Bu meta gemler 4 çeşit. Healer, Tank, Caster ve Melee & Ranged olarak ayarlanmış durumda. Bunları kullanabilmek için kafalığınızın item leveli en az 502 olmak zorunda. Ayrıca bu gemlerden aynı anda 2 tane üzerinizde bulundurabiliyorsunuz, yani tank/dps veya healer/dps gibi iki farklı speciniz varsa her iki spec içinde farklı gemler kullanabilirsiniz.

Bu görevi takiben tekrar bir raid görevi geliyor. Bu raid görevinde tekrar Throne of Thundere gitmemizi ve son 6 (Heroic için 7) bosstan düşen Titan Runestone iteminden 12 adet toplamamızı istiyor. Bu itemin düşme şansı diğerlerine göre daha az. Sadece Lei Shen %100 düşürme oranına sahip, diğer bosslar tamamen şans işi. Bu görevide LFR de yapmak mümkün. Eğer LFR de Lei Shen den Titan Runestone düşürürseniz, o hafta için Normal seviyede Lei Shen size bu itemi vermeyecektir. 

Gerekli itemleri toplayınca tekrar Wrathionun tavernasına gidiyoruz. Kendisiyle konuşmamızın ardından tekrar bir raid görevi veriyor. Bu kez Throne of Thunder e gidip, Lei Sheni öldürüp onun kalbini getirmemizi istiyor. Bu sayede Lei Shenin tekrar diriltilmesini engellemiş olacak.

Lei Sheni öldürüp kalbini Wrathiona getiriyoruz. Lei Sheni eğer o hafta öldürdüyseniz, (herhangi bir seviyede) LFR ye girip tekrar öldürmeniz durumunda size bu itemi verecektir.

Lei Shenin kalbini Wrathiona getiriyoruz. Bir süre konuşmadan sonra bize yeni bir görev veriyor. Bu görevde bizden 4 farklı tapınağa gitmemizi ve buradaki kutsal pandaria ruhlarının onayını almamızı istiyor. Aynı zamanda bu 4 farklı ruhtan bir tanesinin bize sunduğu zorlu mücadeleye katılmamızı ve başarmamızı istiyor. Bu 4 ruhtan Niuzao Tanklar için, Yu’lon Ranged DPS için, Xuen Melee DPS için, Chi-ji ise Healerlar için mücadele sunuyor. Bunlardan sadece bir tanesini yapmamız yeterli.

Healer için yaptığım mücadeleyi anlatacak olursam, Chi-ji ile konuştuktan ve mücadelesini kabul ettikten sonra Wrathion ve babası arasında bir savaş başlıyor. Bu savaştaki görev, Wrathionu healleyerek ölmemesini sağlamak. Deathwing ve Wrathion savaşırken Deathwingden gelen parçalar bizi takip ediyor ve hasar veriyor. Bu hasar pek önemsenecek miktarda değil ancak yinede bazen kontrol etmekte fayda var. Wrathion, bizden daha fazla hasar alıyor ve kısa bir süre heallemezseniz ölebiliyor. Wrathion savaşırken bazen Deathwing ortadan kayboluyor ve 4 kenara bir add spawnlıyor. Bu addlere hasar veremiyoruz. Bu addler, Wrathiona doğru mermi gönderiyor. Gönderilen bu mermilerin geldiği yöne doğru giderek Wrathiona çarpmasını engellememiz gerekiyor. Bir süre sonra bu addler kaybolarak tekrar Deathwing geliyor ve Wrathionla olan savaşına devam ediyor. Bu sırada bizimde DPS olarak rol almamız gerekiyor. Yaptığımız healler oranında bizim saldırı gücümüz artıyor. Fırsat buldukça Deathwingi DPS lersek daha kolay şekilde bu mücadeleyi sonlandırabiliyoruz. 2 kez mermi gönderen addleri bekledikten sonra Deathwingin canı 12m den 8m e inmişti ve benim Flame Shock ardından Lava Burst im sayesinde canı birden 800k ya kadar düştü. Tabi bu sırada Wrathionun canını düşünmekte önemli.

4 kutsal ruhla konuşmamızın ve bir mücadeleyi tamamlamamızın ardından tekrar Veiled Stair e dönerek Wrathion ile konuşuyoruz. Bu kez ödülümüz bir pelerin ancak sıradan bir pelerin değil. Toplamda 6 farklı pelerin var ve sadece bir tanesini seçebiliyorsunuz. Quartermasterde diğer pelerinleri görebilir ve oradan alabilirsiniz ancak eğer bu pelerinlerden bir tanesine zaten sahipseniz, ikinci pelerini alamıyorsunuz. Yani bu pelerinler ikinci speciniz için uygun değilse, ikinci speciniz için bu görevden gelen pelerinlerden kullanamıyorsunuz.

Wrathionla tekrar konuşuyoruz. Bu kez bize verdiği görev için Timeless Isle a gitmemiz gerekiyor. Kendisiyle orada karşılaşıyoruz. Konuşmamızın ardından bize bu adada yapabileceğimiz bir görev veriyor. Sadece bu adadan düşürebileceğimiz item olan Timeless Coin den 1000 adet toplamamızı istiyor.

Bu sırada Pandarianın kutsal ruhlarıyla bir mücadeleye girmemiz gerekiyor. Pandarianın 4 kutsal ruhuylada mücadele edip kazandıktan sonra Wrathion bizimle tekrar görüşmek istiyor. Ancak bu kez kendi tavernasında değil, Mogu Shan Pallace nin üst tarafında bulunan Seat of Knowledge de. Kendisiyle burada görüşüp hikayemizi anlatıyoruz. Bu görevi tamamlayınca bize bir item veriyor. Bu itemi daha önce almış olduğumuz pelerinimizde kullanıyoruz ve bu sayede pelerinimiz Epic halinden Legendary haline dönüşüyor. Statlarında bir değişiklik olmayan pelerinimize ek bir özellik geliyor. Bu özelliklere bakacak olursak ;
Melee ve Ranged DPS (Str ve Agility); Hasar veren yetenekleriniz Flurry of Xuen i aktifleştirme şansına sahip. Bu sayede önünüzdeki tüm düşmanlarınıza bir süreliğine belli miktarda hasar verirsiniz.
Healer (Spirit); Yaptığınız healler Spirit of Chi-ji yi aktifleştirme şansına sahip. Bu sayede yaptığınız heal miktarı %5 artar ve overhealleriniz canı düşük olan 5 farklı parti üyesi arasında dağıtılır.
Tank (Str ve Agility); Sizi öldürecek bir hasarın tamamını absorb eder. Bu özellik, tank specinde olmayan karakterlerde çalışmaz.
Caster (Intellect);Saldırı büyüleriniz Essence of Yu’lon u aktifleştirme şansına sahip. Bu sayede bir sonraki büyünüz, hedefin üzerinde 4 saniye boyunca yanacak ve her saniyede belli miktarda hasar verecek. Ayrıca eğer yanan hedefin yakınında başka düşmanlar varsa, onlarda hasar görecek.

Pelerinimizi Legendary seviyesine getirdikten sonra Wrathionla olan maceramızın son adımına geliyoruz. Kendisi bu kez bizden Garrosh Hellscream in saltanatına son vermemizi istiyor. Siege of Orgrimmar raidine gidip orada Garrosh Hellscreami öldürüyoruz ve daha sonra Wrathion ile konuşarak legendary quest zincirimizi tamamlıyoruz. Son görevden bir ödül gelmiyor ancak bir önceki görev sayesinde legendary bir pelerine kavuşmuş oluyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder