24 Aralık 2013 Salı

Siege Of Orgrimmar Boss Taktikleri (Siegecrafter Blackfuse)

Siegecrafter Blackfuse

Bu raidin en eğlenceli savaşı diyebileceğimiz bosstur kendisi  Mario da diyebiliriz kendisine.Yine yazılarda karışık, 
Düşününce kolay ama uygulamada zor bir bossumuz.

Oda Yapısı

Siegecrafter'a bir tüpten geçerek ulaşıyoruz.Odanın kendisi yuvarlak bir yapıda, solunda üretime giden ürünler, sağınızda ise üretimi tamamlanmış ürünlerin yer alacağı 2 adet üretim bandı mevcut. raid genel olarak orta bölgede konumlanmış olmalıdır.

Üretim Bantları

Taktiksel konulara geçmeden biraz size bu bantları anlatıyım. Savaşa başladığınızdan çok kısa bir süre sonra alarm 
sesiyle bantlar çalışmaya başlar. Solunuzdaki bu banta döndüğünüzde yine solda altta kalan borulardan birine atlayarak bu banta ulaşabilirsiniz. Buraya girdiğinizde Pattern Recognition diye bir debuff alırsınızki bu sizin birdaha 60 saniye içinde banda girişinizi engeller.
Bantlardaki gözünüze çarpıcak olan o kırmızı lazer ışınlarının adı ise Matter Purification Beams. Bunlar içinde durulan her saniye 475 K damage veren (10 man normal ve 25 man normal) lazerlerdir. Ama kaçınılması oldukça kolay olduğu için daha fazla anlatmama gerekte yok.
Bantlar devamlı hareket halinde olduğu ve normal koşma hızından biraz daha hızlı hareket ettiğinide belirtmek gerek.
Bu bantlardan çeşitli addler henüz yapım aşamasında olarak (Deactivated) geçmekte olacaklar bunları daha sonra tek tek anlatıcam.

Bossun Özellikleri-Yetenekleri

Electrostatic Charge : Tanka hasar veren bir özellik, arkasında birde debuff bırakıyor bu debuff tankın Bu özellikten %100 daha fazla hasar almasına sebep olurken, Reactive armor a sahip (Automated Shredders Addi) olan addlere %200 damage vermesini sağlıyor. Bu Debuffta Tankların değişimi gerekmektedir.

Protective Frenzy : Bossun addlerinden biri öldüğünde aldığı bir buff, Bu buff bossun 10 saniye boyunca %100 attack speed vermektedir.

Launch Sawblade : Blackfuse un yaklaşık 10 saniyede bir kullandığı özelliği, bu hedeflediği oyuncuya doğru fırlattığı 
dönen bir testeredir, Bu isabet ettiği oyuncuya yüksek bir fiziksel hasar ile birlikte birde knockback (Geri tepme) veriyor. bunlar aynı zamanda savaş boyunca çıkan Automated Shredder addinede hasar vermektedir ve bu addleri hızlı kesmenin en iyi yoludur. Bu testereler isabet ettiği yerde teknik olarak sonsuza kadar kalabilir ama, yine raidin yapıcağı ve benimde birazdan açıklayacağım yöntemle temizlenebilirler.

Automatic Repair Beam : Blackfuse kendisine 35 yard mesafedeki Automated Shredderları ve crawler mine ları tamir edebilir, eder, edecektir ve engellenmelidir. Buda ancak bu addleri bosstan uzak tutarak mümkündür.

Energized Defensive Matrix : Buda yine blackfuse un bufflarından biridir ve bossun aldığı hasarı TAM %90 azaltır. Aktif olması için raidin üretim bandındaki addlerden birini bile kesememesi sonucunda olur. ileride detayları anlatıcam.

Addlerimiz :
Automated Shredder

Encounter Başladıktan yaklaşık 30 saniye sonra ilki çıkar gelir.Daha sonrada 2 dakikada 1 adet olarak boss ölene yada siz wipe olana kadarda gelmeye devam ederler.

Özellikleri
Reactive Armor : Bu addin aldığı hasarı %80 azaltan bir buffı vardır.
Death From Above : Add yerden yükselir ve yere iner bu raid geneline bir damage verir ama tam altında bulunan oyuncuları öldürür, bunu yapan add 5 saniye stun olur ve bu esnada %200 fazla damage alır, Raid tam bu anda hepberaber bu addi kesmelidir.
Overload:Yine Tüm raide hasar veren bi özellik ama Shredder bunun ardından kalıcı olarak %30 fazla hasar vermeye 
başlar ve bu stacklenen bir özelliktir.

Bu Shredderlar hem Bossun attığı testerelerden hemde diğer birçok hasar verici özelliğinden hasar alırlar bunu iyi kullanmak gerekmektedir.

Üretim Bandı (oh lala Super Mario)

Bossu karşımıza aldık, solumuzda çalışmayan addlerin geçtiği bant sağımızda ise çalışır durumdaki addlerin olduğu bant var. Bu bantlardan her 40 saniyede bir toplam 4 çeşit adden rasgele seçilmiş 3 tanesi geçer. Burdaki amaç Öncelikle Crawler mine larını ve Elegctro magnetleri yoketmektir çünkü en çok rahatsız eden özelliğidir.

Missile Turret : Birbirinden 15 yard mesafeli şok dalgalarına sebep olur (Yerden çıkan zımbırtılar) İsabet ederlerse büyük ihtimalle ölümünüze yol açıcak hasara sebep olurlar, işaretli alan belirdiğinde 2-3 saniye kaçma zamanınız vardır.
Automated Shredderlar bunlardan hasar alırlar.

Laser Turret : Rasgele bir raid oyuncusunu hedef alır ve onu takip eden bir ışındır ve geçtiği yerlerde yanan bir alan bırakır (Super Heated) bu alanlarda durmak ve lasere yakalanmak yüksek hasar verir.

Electromagnet : Tüm Testereleri kendine doğru çeker, burda dikkatli olmak gerekir çünkü bir raid üyesinin üstünden 3-4 tane geçmesi ölüme sebep olabilir, Tüm oyuncularıda kendisine çeker ve saniyede 30K hasar verir.
Etrafınız çok dolu ise raid lideri bir elektromagnet istemeli ve bantta görevli olan raid üyeleri başka bir hedefi öldürerek alanın temizlenmesini sağlamalıdır.

Crawler mine : En can sıkıcı addlerdir.Sağ taraftaki banttan atlayıp rasgele bir raid üyesini kovalamaya başlarlar ve 
kesinlikle yokedilmelidirler. Eğer hedefe ulaşırlarsa tüm raide yüksek hasar vermekle beraber herkeside havaya fırlatırlarki bu büyük ihtimalle bir wipetır. Bunlar çıktıklarında 1 dakika boyunca stun root gibi özelliklerle durdurulabilir ve yavaşlatılabilirler ama ardından bu özelliklere immune olacaklarıdır.

Taktikler! :

En iyi 2 veya işleri garantiye almak için 4 dps inizin birbiriyle haberleştiğinden ve bantlarda ne yapmaları gerektiğinden emin olun. bunlar 1 er birer veya 2 şer 2 şer gruplar halinde bantlardaki addleri öldürmekle yükümlüdür. Önem sırası Crawler mines, Electromagnet ve diğerleri şeklindedir.

Bossu dolandığı taraftaki bir köşede tanklayınki 2. tank shredderı ortalarda tanklarken boss addi heallayamasın.
Shredderı tanklayan tank tüm raide Death From Above u haber vermeli ve add yere indiğinde hemen ona saldırılmalıdır. Raid olabildiğince toplu kalmalı ve bossun attığı testereler birbirine yakın olmalıdır, 2 testerenin arasında tanklanan bir shredder çok kısa sürede ölmektedir.

Her ne kadar birçok guide da 10 mande 2 kişi 25 mande 4 kişi bantları yapmalı densede biz 25 mande 2 kişi fazla zorlanmadan bu işi yapabildik.

Heroism/Timewrap/Bloodlust en iyi zamanı savaşın başındadır.

Özet!

Tanklar tank değişimini zamanını kendileri ayarlamalı ve Shredder ile boss arasında en az 35 yard mesafe bırakmalıdır.
Healerlar Boss Protective Frenzy buffını aldığında tanklara ekstra özel göstermelidir. ve Shredderın Overloadına dikkat etmelidir.
DPS : Öldürülecek bir crawler mine yok ise devamlı bossta, death from abovedan sonra ise Shredderın üstünde olmalıdır.
Olabildiğince Crawler minedan kaçınmanızı şiddetle tavsiye ederim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder