24 Aralık 2013 Salı

Siege of Orgrimmar Boss Taktikleri (Fallen Protectors)

Fallen Protectors.
Burada üç pandaren ilke karşılaşıyoruz. Daha önce questler sırasında bize yardımcı olan Golden Lotus üyeleri, kendilerini Y’Shaarj ın etkisinden kurtaramamışlar. Bu pandarenlerin canı %66 ve %33 e geldiğinde Desperate Measures isimli bir faza geçiyorlar. Bu fazda bosslar gidiyor ve onların yerine kendi summonladıkları addler geliyor. Bu fazı bitirmek için addlerin ölmesi gerekiyor. Bu pandarenlere bakacak olursak ;

Rook Stonetoe
Vengeful Strikes adında bir ability sayesinde hedefini stunluyor ve önündeki koni şeklindeki alana hasar vermeye başlıyor. Healerların tanklara odaklanmasını gerektiren bir ability.
Corrupted Brew isimli ability sayesinde bir bölgeye uzaktan aoe gönderiyor ve 5 yard çevredeki herkes bu aoe den etkileniyor.
Clash isimli abilitysini kullanarak bir hedefe doğru koşuyor ve karşılaştığında seri şekilde hasar veren abilitysi Corruption Kick kullanıyor.

Desperate Measures 
Embodied Misery isimli add Defiled Ground isimli ability sayesinde tankı geri itiyor ve bir alan oluşturarak burada bulunanlara hasar veriyor.
Embodied Sorrow isimli add Inferno Strike yapıyor. Bu ability, bir hedefin üzerine debuff olarak gidiyor ve yüksek miktarda hasar veriyor. Bu hasar, 8 yarddaki oyuncularla paylaşılan bir hasar, yani bu debuffu alan oyuncu, diğerleriyle stack haline geçmeli.
Embodied Gloom, Corruption Shock yapıyor. Yüksek miktarda aoe hasar veren bu spelli interrupt etmek mümkün.

He Softfoot
Rastgele bir oyuncuya Garrote atıyor. Garrotenin süresi yok, yani oyuncuya sürekli hasar veriyor ve dispellenemiyor. Ancak Desperate Measures fazına geçince bu debuff siliniyor.
Garrote isimli spelli ile tankı bir süreliğine stunlayarak başka bir hedefe doğru gidiyor. Ancak tank Garrote yaparken arkasını dönerse, stun olmuyor ve bossun bir başkasına gitmesini engelleyebiliyor.

Desperate Measures.
Bu fazda sadece bir add geliyor. Bu add, rastgele bir oyuncuya Mark of Anguish cast ediyor ve o oyuncuyu olduğu yerde sabitleyerek ona doğru odaklanıyor. Mark of Anguishi alan oyuncu, extra action buttonu kullanarak, bu debuffu başka bir oyuncuya gönderebiliyor. Mark of Anguish, ne kadar fazla oyuncuda dolaşırsa raide o kadar zarar veriyor. Her oyuncu değişikliğinde raid geneli bir debuff geliyor. Ayrıca Anguishi alan oyuncunun 2 dk boyunca armor oranı %50 düşüyor.

Sun Tenderheart 
Sha Sear isimli spellini kullanarak belli alandaki oyunculara hasar veriyor. (Priestlerin Mind Searı ile benzer spell)
Shadow Word: Bane isimli dot spelli ile bir oyuncuya dot gönderiyor ve belli miktarda hasar veriyor. Bu dot, her hasarıyla birlikte bir başka oyuncuya sıçrıyor. Toplamda 4 farklı oyuncuya sıçrayabilen bu dotu dispellemek mümkün.
Calamity ile tüm raidin %30 maksimum canını düşürecek bir hasar veriyor. Bu sırada tüm Shadow Word: Bane dotlarıda siliniyor.

Desperate Measures.
Bu fazda 2 farklı add geliyor. Bu addlerin özel bir yetenekleri yok ve tanklanması gerekmiyor. Bu fazda oyuncular sürekli hasar alıyor. Bu fazda, ortada bir yerde bariyer şeklinde bir alan oluşuyor. Bu alanın içine giren oyuncular, daha az hasar alıyor.

Tüm bossların aynı zamanda ölmesine dikkat etmek gerekiyor. Eğer bir bossun canı bittikten 10 saniye sonra diğer bosslar hâlâ hayattaysa, canı biten boss kendisini healliyor.

http://www.youtube.com/watch?v=XmBFQGG_tiA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder