26 Aralık 2013 Perşembe

Garrosh Hellscream

Garrosh Hellscream Pit Lord mannoroth' u öldürerek Orcları iblis lanetinden kurtaran Warsong Klanı nın eski şefi Grom Hellscreamin oğludur. Kara Geçit (Dark Portal) ın tekrar açılmasıyla birlikte Garrosh bizzat Thrall tarafından Horde a davet edilmiştir. Hızlı bir şekilde Savaşşefinin kişisel danışmanı konumuna yükselmiştir. Garrosh Northrend teki Horde birliklerine komuta etmiştir. Garrosh Alliance (İttifak) e karşı gösterdiği şiddetli öfke ile tanınmaktadır ve Thrall' ın karşı olduğu bir fikir olan sık sık Horde un bu rakibi ile savaşması arzusunu dile getirmektedir. 



Karanlık Geçit in Ötesinde 

Nagrand' ta bir kale olan Garadar' a yerleşmiş yozlaşmamış Orclar olan Mag'har ların çoğu Dreanor un Human istilası sırasında kızamık(red pox) hastalığına yakalanmıştı. Garrosh ta onlardan biriydi. Kargath Bladefist kendlerine yardım edecek savaşçı aramak için Garadar' da onları ziyaret etmişti. Garrosh Kargath' a bababsını sordu ve onunla birlikte savaşmak istediğini belirtti. Fakat Kargath onu görmezlikten geldi. Mag' harların artık Orc olmadıklarını oldukça zayıf olduklarını ve ölümlerinin Horde için bir iyilik olacağını söyledi. Daha sonraları Garrosh büyükanne Geyah a babasını sordu ve aldığı cevap onu derin bir bunalıma girmesine neden oldu. 

The Burning Crusade 

Garrosh Mag'har lar arasında önemli bir şef olmuştu. Bleeding Hollow Klanı nın eski savaş şefi Kilrogg Deadeye in oğlu Jorin Deadeye Garrosh' a yardım etmekteydi. Garrosh la ilk karşılaştığımız zaman aksi, karamsar ve bunalımdaydı. Şüphesiz klanın şefi olan hasta büyükanne Geyah ın sağlığı hakkında endişe etmekteydi. Garrosh Geyah öldüğü zaman büyük olasılıkla kendisinden Klanı yönetmesi bekleneceğini biliyordu ve bu da onun ayrıca canını sıkıyordu. Garrosh babasının hatalarını tekrarlamanın kendi kaderi olduğuna inanmaktaydı. 

Korku salan büyük savaşçı Grom Hellscream güç tutkunuydu. Bu zayıflığının farkında olmasına rağmen Grom onu daha güçlü ve acımasız yapan Mannoroth'un kanını içmişti. Fakat Kan Grom' u ve diğer Orcları Mannoroth a hizmet etmeleri için lanetlemişti. 

Garrosh açıkça babasından utanıyordu. Babasından aldığı son haber onun kanı içmiş olduğuydu. Bu olaydan sonra meydana gelen herşey Garrosh için bilinmezdi. Garrosh babasının kahramanca ölümünü Thrall Nagrand' a gelinceye ladar öğrenememişti. Babasının en sonunda güce karşı olan zayıflığının üstesinden geldiğini öğrenmişti. Grom hayatını feda etmişti böylelikle Orclar iblis lanetinden kurtulmuşlardı. Garrosh güç ve güven kazanmak için ortaya çıktı. Başarısızlığın artık kendisi ve insanları için artık kader olmadığına inanıyordu. 

Theramore Barış Zirvesi

Thrall Garrosh Hellscream' i danışmanı olarak Azeroth' a götürür . Daha sonra emekli gladyatör ustası Rehgar Earthfurry de Thrall' ın danışmanlarından biri olmuştu. Garrosh ile Rehgar büyük bir fikir ayrılığı içerisindeydiler. Garrosh Horde' un düşmanı olarak gördüğü Alliance ı yok edip tüm Azeroth 'u ele geçirmek isterken, Rehgar Alliance ile diplomasiyi sürdürmek ve Theramore ile yapılmış olan saldırmazlık anlaşmasını muhafaza etmek istiyordu.

Thrall Human kralı Varian ile toplantı yapmak için gideceği zaman, iki danışmanı Garrosh ve rehgarı ayrıca bazı özel muhafızlarını (Kor'kron) beraberinde götürmeye karar verdi. Rehgar Thrall' a garrosh' u götürmemesini önerdi fakat Savaşşefi bu toplantının Garrosh' un Humanlara karşı tavırlarını tekrar gözden geçirmesi için yardımcı olacağını düşünmekteydi. 

Garrosh ve Thrall Theramore' a zeppelin ile gittiler. Garrosh' un Horde' un ihtiyaçlarını kaynak değiş-tokuş u yerine güç kullanarak elde etmesinin daha iyi olduğunu düşünmesine rağmen Varian ile Thrall arasında ortak çıkarlar doğrultusunda oldukça barışçıl bir görüşme gerçekleşmekteydi. İlk önce geçmişleri ve daha sonra kaynak problemleri hakkında konuştular: Horde' un kereste için Night Elflerle savaşması gibi. Varian Thrall' ın halkına kereste sağlayabileceğini teklif etti, karşılığında Thrall da bakır ve deri sağlamayı teklif etti. Varian ' a goldshire ve Southshore un ani gelişen bir Scourge tehlikesi altında olduğu raporu gelince görüşmeyi erken sonlandırmak zorunda kaldı. Thrall ve Varian görüşmeden nerdeyse dostane bir şekilde ayrıldığı bir anda , Twilight's Hammer (alacakaranlık çekici) Klanı Theramore u işgal etti. Kısa süre için garona' yı gören Varian, Thrall' ın onu öldürmesi için gönderdiğini düşündü. Tıpkı Shadow Council(Gölge Konseyi) ün geçmişte babası için yaptığı gibi. Kısa bir savaştan sonra Twiligt's Hammer klanı nın kayıpları artmaya başladı. Varian tam Garona' yı öldürecek darbeyi vuracağı bir anda Med' an gelip annesini kurtardı. Varian Med'anı frlatıp attı ve geri çekilen tarikatın üyelerinden Stasia Garona' yı hedefinin elinde ölüme terkederek Med' an ı yakalayarak kaçırdı. Garrosh saldırı için Alliance ı suçlarken Varian' da Horde u suçlamaktaydı, özellikle Garrosh' u.. Garrosh ve Varian arasında gerginlik oluşmasına rağmen Thrall ve Garrosh Theramore' dan olaysız birşekilde ayrıldı. Fakat Garrosh Varian' ın Orclar ın onuruna hakeret ettiğne ve karşılık vermeksizin oradan ayrılmanın Orcları görüşmede kaybeden taraf yaptığına inanmaktaydı. 


Garrosh Theramore Barış Zirvesinde




Wrath of the Lich King (Lich Kralın Öfkesi) 

Thrall, Lady Sylvanas Windrunner, High Overlord Saurfang, Grand Apothecary Putress ve Rehgar Earthfurry ile buluşup Scourge hakkında ne yapılacağını görüşmek için Garrosh Orgrimmar' a gider. Saurfang ve ruhlara danıştıktan sonra Thrall Scourge' un üstesinden gelmek için çok daha ihtiyatlı bir yaklaşım sergiler: Orduları göndermeden önce öncü bir keşif birliğini donmuş kıtaya göndermek. Aynı zamanda Jaina Proudmoore ile buluşup Alliance' ın Lich King hakkında planlarını öğrenmek istiyordu. Fakat Garrosh Alliance ile uğraşmanın Horde' u tehlikeye atacağını hissediyordu ve Horde ordularını alıp insanları mağlup etmeyi ve sonra Northrend' e gidip Scourge' u ezmeyi istiyordu. Horde' un tüm Azeroth' a hükmetmesi gerektiğini savunuyordu. Thrall Garrosh' un pervasızlığından ve otoritesine karşı kafa tutma cürreti gösterdiğinden dolayı sinirlenmişti. Thrall insanların tehdit oluşturmadığını ve Scourge tuzağına körlemesine yürüyecek kadar Lich King' i küçümsemediğini söyleyerek cevap verdi. Daha sonra Thrall Babası Grom Hellscream' in yaptığı aynı hataları yapmaması gerektiğini söyleyerek Garrosh' u kendisiyle duello yapması için meydan okuyarak kışkırttı. Liderinin harekete geçme konusunda zayıf kalmasından ve babasına hakeret etmesinden dolayı hayal kırıklığına uğrayan Garrosh Thrall' a Ring of Valor da meseleyi çözmek için meydan okudu. İki Orc bir süre birbirleriyle dövüştüler. Garrosh' un üstünlük kurmuş gibi gözükmekteyken duello yarıda kesildi. Lich King' in Orgrimmar a saldırmak üzere olduğu haberi gelince Thrall Chain Lightning kullanarak Garrosh tan kurtuldu ve her ikiside ringi terketti. 

Thrall giderken Garrosh' a bu işi daha sonra bitireceklerini söyledi.Şehir sayısız abominations, frostwyrms ve az sayıda Death Knight tarafından saldırı altındaydı.Thrall,Garrosh,Slyvanas,Saurfang,Reghar ,şehir muhafızları ve maceracılar (oyuncular) birlikte Scourge saldırısını püskürtmeyi başardılar. Scourge saldırısının üstesinden geldikten sonra sonra Garrosh tekrar Northrend' e gönderilmesini istedi. Bu kez Thrall aynı fikirdeydi ve Saurfang' a savaş hazırlıklarına başlamasını emretti. 

Thral Vs Garrosh videosu 

 http://www.youtube.com/watch?v=iA6DvBvUQPk

Garrosh Horde' un Northrend seferindeki ana ordunun, Warsong offensive in (Overlord)komutanıdır . Northrend' in batı sahilinde, Borean Tundra da Warsong Hold' ta ikamet etmektedir. 
Nagrand taki ezilmiş ve cansız görüntüsünden farklı olarak Garrosh Northrend' teki Horde kumandanı rolünde çok daha öfkeli, saldırgan ve ihtiyatsızdır. Başdanışmanı High Overlord Saurfang -Grom Hellscream' i yozlaştıran aynı kadehten içmişti- Mannoroth' un ölümünden önce Horde üzerinde hakim olan kanasusamışlığın yeniden canlanmasından korktuğu için Garrosh' u acımasız taktikleri yüzünden uyarmıştı. Bu ikili taktiksel kararlar ile ilgili özellikle Howling Fjord' taki Forsaken güçleri ve Warsong Hold arasındaki ikmal hatları ile ilgili olarak sık sık tartışımaktadır. Garrosh Saurfangla aynı görüşte olmasa bile yaşlı savaşçıya karşı isteksiz bir saygı duyduğu görülmektedir. Alliance a karşı çok ileri gitmesi ve halkı karanlık bir yola sürüklemesi durumunda Saurfang Garrosh' u bizzat kendisinin öldüreceği söyleyerek tehdit etmektedir. Garrosh Saurfang' ın tehditini yerine getirip getirmeyeceği konusunu ne sorgular ne de ona meydan okur . Fakat alaylı birşekilde Saurfang' ın suçluluk duygusu ve ahlaki duyguların kurban gitmeden nekadar uzun süre yaşamayı becerebileceğini sorgulamaktadır. 


Saurfang' ın uyarılarına rağmen Garrosh Alliance ile savaşmya yoğun odaklanmış bir tutum içerisinde komutanlar atamış ve savaşı yönetiyor gibi gözükmektedir. Özellikle Grizzly Hills, Conquest Hall daki kumandan Conqueror(Fatih) Krenna Alliance ile savaş yapıyormuşçasına Scourge ile yapılan savaşı yürütmekteydi. Krenna Garrosh gibi Alliance ile savaşma konusunda o derece hiddetli ve pervasızdır ki Conquest Hold ta astı Gorgonna tarafından görevinden alınması gerekmekteydi. Icecrown daki Orgrim's Hammer ın kumandanı Alliance' ı Icecrown da hatta Icecrown Citadel in içerisinde bile mağlup etmek için uğraşmaktadır. Horde Alliance ile Icecrown Citadel in içinde karşı karşıya gelir ve Orgrim's Hammer da Allianc' a karşı Skybreaker da savaşır. 

Ulduar' ın Sırları

Brann Bronzebeard Old God Yogg Saron ' un Ulduarda ki hapisanesinden kaçtığını keşfedince derhal Rhonin' e haber verdi. Rhonin Thrall ve Varian' ı acil bir şekilde Dalaran' a çağırdı. Hemen bir toplantı yapmak istiyordu. Thrall Garrosh la beraber geldi. Geldiklerinde Varian oradaydı. Toplantıda biraraya geldiklerinde Varian ve Garrosh önce ağız dalaşına girdiler. Sonra birbirlerine saldırdılar. Thrall Garrosh' u engelleyemedi. Rhonnin müdahale edip bu kavgaya son verdi ve içerisinde bulundukları tehditin ne kadar büyük olduğunu ve birbirleri ile savaşmayı bırakmaları gerektiğini anlattı. Daha sonra Thrall yanındakilerle birlikte ışınlandı. Garrosh gerçek Savaşşefinin asla korkaklarla ortaklık etmemesi gerektiğini belirtti. 

Icecrown Citadel

Garrosh Icecrown Citadel' in içinde Light's hammer da görülebilmektedir. Hellscream's Warsong buff ını Horde saldırı gruplarına vermektedir. Eğer onunla konuşur ve buff a ihtiyacınız olmadığını söylerseniz buffı tekrar geri alabilmek için raid i tekrar başlatmanız gerekecektir. 



Cataclysm

Thrall Cataclysm den sonra parçalanmış dünyaya denge geitmek için emekli olup Earthe nRinge katıldıktan sonra, Garrosh kendisinin Horde' un Savaşşefi olarak adlandırılmasında başarılı oldu. Artık görevi devralan Garrosh Orc ve Tauren olmayanların büyük bölümünü (NPC ler) orgrimmar' ın merkezinden tahliye etti. Garrosh sadece Orc ve Taurenlerin gerçek anlamda şehri koruyacak güce sahip olduklarına inanmaktadır. Garrosh aynı zamanda diğer ırkların Horde için önemini bilmektedir ve onları en iyi şekilde kullanmaktadır. Garrosh Orgrimmar' ın görünüşünü Warsong Hold veya Northrend teki diğer Horde üslerine benzer bir şekilde siyah metalle değiştirmektedir. 

Garrosh' un tahta çıkışı Orclar tarafından coşkuyla karşılanmıştı. Fakat Orcların en yakın iki müttefikide dahil olmak üzere diğer Horde ırkları tarafından aynı çoşkuyla karşılanmadı. Darkspear Kabilesinin şefi Vol' jin Garrosh' u bir savaşkışkırtıcısı olmakla suçlayarak onu küçümsedi. Vol'jin sadece Hellscream' in oğlu olması ve Lich King'e karşı yapılan savaşın kahramanı olmasından dolayı Thrall' ın Garrosh' u halefi olarak seçtiğine inanmaktadır. Taurenlerin büyük şefi Cairne Bloodhoof Ahanvale deki kaynakları barışçıl bir şekilde elde etme teşebbüslerinin Garrosh tarafından kasıtlı bir şekilde baltalanmasının etkisi altında Garrosh a Orgrimmar da duello için meydan okudu. Cairne yenildi ve daha sonra anlaşıldı ki magatha Grimtotem Garrosh' un silahına zehir sürmüştü. Zehirin güçsüzleştirmesi Garrosh' un Cairne yi öldürmesine olanak sağlamıştı. Garrosh Magatha Grimtotem i Toprakana' nın adil görmediği bu ölüm yüzünden suçladı ve Thunder Bluff ı Baine Bloodhoof a karşı savunması için yardım etmeyi redetti. 



Forsaken' ın karanlık Lady si Sylvanas Windrunner da Garrosh' u önememektedir ve ondan "Ogre başlı soytarı" diye bahsetmektedir. 
Garrosh yeni bir görünüşe sahip olacaktır ve babası Grom Hellscream' in baltası Gorehowl u taşıyacaktır. 



Thrall yeni goblin oyuncularını Lost Isle dan ayrılmalarından sonra Garrosh' a gönderecek. 

Stonetalon Dağlarında Overlord Krom'gar ı görevinden aldıktan sonra Garrosh büyük şef Cliffwalker dan merhamet sanatını öğrenmektedir. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder