24 Aralık 2013 Salı

Siege of Orgrimmar Boss Taktikleri (Iron Juggernaut)

Iron Juggernaut

Bu bossta birbirini takip eden iki faz bulunuyor. Bu fazlardan bir tanesi saldırı (assault), diğeri ise kuşatma (siege) fazı. Bu iki fazın arasında geçiş fazı bulunmuyor, bir faz bittikten hemen sonra diğer faz başlıyor.
Boss ile savaşmak için geniş bir alan seçmenizde fayda var. Normalde Boss Orgrimmar kapısının hemen önünde beklerken ve savaş alanı orası gibi görünürken, bossun hemen önünden sağ tarafa giderek çiftlik tarzındaki yeride kullanabilirsiniz.

Boss ilk olarak saldırı fazıyla başlıyor ve bu faz tam olarak 2 dk sürüyor. Bu fazda bossun önemli spellerine bakacak olursak ;
Borer Drill adında yaptığı abilitysi ile yerin altından rastgele yerlerde kaya çıkarıyor. Bu kayalar çıkmadan önce, nerede çıkacağı görünüyor.
Laser Burn isimli abilitysi ile rastgele bir oyuncuya dot gönderiyor. Bu dot ilk etapta yüksek miktarda hasar verip, ardından her 2sn de ilk verdiği hasarın 5/1 i kadar dot hasarı veriyor. Bu dot dispellenemez ve boss atarken kaçmak mümkün değil.
Boss, Crawling Mines adında add spawnlıyor. Bu addler direk olarak hasar almıyor ve tanklanmıyor. Konumlarına gelip orada bekliyorlar. 6sn geçtikten sonra patlayarak raid hasarı veriyorlar. Bu raid hasarını engellemek için bir oyuncunun melee range e gelmesi ve patlamadan önce sağ tuş ile üzerine basması gerekiyor. Bu şekilde mayın oyuncuyu oldukça yükseğe fırlatacak ve yüksek miktarda hasar verecek ancak raid hasarı engellenmiş olacak. Mayınlarla ilgilenmesi için en ideal oyuncu bossu tanklamayan tank veya hasar alımını engelleyen (paladin) oyunculardır. 

Kuşatma fazında karşılaştığımız abilitylere bakacak olursak ;
Shock Pulse adlı abilitysi ile rastgele bir raid oyuncusunu arkaya itiyor ve bir miktar hasar veriyor. Bu ability, sıkça kullanıldığı için oyuncuların fazla arkaya gitmeyecek şekilde arkalarına çitleri almalarında fayda var.
Cutter Laser isimli abilitysi, rastgele bir oyuncuyu takip ederek yakalaması durumunda yüksek miktarda hasar veriyor. Bu debuffu alan oyuncunun yakalanmaması gerek. Toplamda 10 saniye kadar sürüyor.
Explosive Tar, diğer fazdaki Crawling Mines a benzer bir add. Ancak bu addler normalde yüksek miktarda hasar vermiyor. Ama eğer Cutter Laser ile temasa geçerse yüksek miktarda raid hasarı verir.


Video

http://www.youtube.com/watch?v=oHB4BRaaDWE

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder