24 Aralık 2013 Salı

Warlords of Draenor İlk Bakış

World of Warcraftın beşinci ek paketi Warlords of Draenor hakkında ilk bilgiler, kendi bloglarında paylaşılmaya başlandı. Bu blogda çoğu temel bilgilere ulaşabiliriz.Genel bilgileri herkesin öğrenebilmesi için, türkçe çevirisini yapmaya karar verdim. Blogda değişiklikler oldukça çeviriye ekleyeceğim.

Blog : http://eu.battle.net/wow/en/blog/115...FAQ-30_10_2013

Draenorun vahşi ormanlarında ve savaş iziyle örtülü düzlüklerinde, Azerotun kahramanları gizemli draenei şampiyonlarnın ve kudretli orc clanlarının savaşlarının arasına girecekler ve Grommash Hellscream, Blackhand ve Ner’zhul ile birlikte kılıçlarını konuşturacaklar. Oyuncular bu istenmedikleri topraklarda müttefiklerinin yardımına koşacak ve Iron Horde nin aşılması zor zafer silahlarına karşı umutsuz bir savunma yapacaklar – veya kendi kanlı, savaşlarla parçalanmış dünyalarının kendisini tekrar ettiğini izleyecekler.

Soru : Warlords of Draenorun anahtar özellikleri nelerdir ?
Warlords of Draenorun yeni özelliklerinden bazıları şunlar:

Vahşi bir dünya keşfedin : Draenorun düşmanlık saçan dünyasını keşfedin, orc ve draenei ırklarının ana yurtlarını, oluştuğundan itibaren, ve Warcraft tarihinin merkezinde bulunan tüm yeni bölgelerde maceraya sürüklenin.

Kendi askeri barakanızı inşa edin: Draenordaki kendi kalenizde istediğiniz gibi inşa edin, emir verin ve genişletin. NPC takipçileri toplayarak ham madde toplayın ve görevlerinizin emirlerini yerine getirin.

Anında 90 level yükselin: Bir karakterinizi seçime bağlı olarak Draenorda maceraya hazır hale getirin, öncekilerden daha kolay şekilde arkadaşlarınızla yeni içeriğin tadını çıkarmaya başlayın.

Yeni oyuncu karakter düzenlemeleri : Karakter modelleri ve animasyonları Warcraftın var olan birçok oynanabilir ırkında tekrar düzenlenecektir.

Level 100’e: 100 Levele kadar olan maceranızda yeteneklerinizi güçlendirin, bonusları açın.

… Ve fazlası: Raidlerde, Scenariolarda, Battlegroundlarda, Dungeonlarda, Challenge Modlarda ve fazlasında maceraya atılın – ne türlü oyun tarzını seviyorsanız, yeni maceralar sizleri bekliyor.

Soru: Baraka nasıl işliyor ? Ne türlü takipçiler ve geliştirmeler var ?
Draenorda kendi bölgenizi oluştururken ve Iron Hordeye karşı savunmanızı kurarken, her oyuncunun kendi askeri barakasını kurması ve yönetmesi gerekecek, düzenlenebilir kale sizlerin kişisel operasyon üssünüz gibi olacak. Görevleri tamamladıkça ve kendi tarafınızda dostlar kazandıkça, barakanız genişleyecek ve birkaç seçenek arasından hangisini istiyorsanız ona göre kalenizi genişletebileceksiniz. Ayrıca barakanıza katkısı olacak NPC lerle tanışıp, onlardan yardım alabileceksiniz.
Örnek olarak, zindandan kurtarılmış bir madenci sizin için çalışabilir ve maden kaynakları toplayabilir. Destansı bir savaşçı görevleriniz sırasında emirleriniz doğrultusunda sizlere yardımcı olabilir ve değerli hazinelerle dönebilir. Diğer karakterler görevler sırasında kendi hikayelerini genişletebilirler veya sizleri kendi maceranıza değer katacak yerlere götürebilir.
Barakanızı genişletmeye gelince, kendi kışlanızı kurup görevlere daha fazla takipçi gönderebilirsiniz, bir tavernada yeni askerler eğitebilirsiniz, veya bir revirde yaralı takipçilerinizi daha hızlı zamanda iyileştirebilirsiniz. Bunların yerine bir demir ocağı inşa edebilir ve bir demirciyi işe alabilirsiniz, bu sayede yeni taslaklar öğrenebilir ve değerli kaynaklar üretebilirsiniz (günlük cooldow gibi). Ayrıca arkadaşlarnızını kendi barakanıza davet edip kaynakları takas edebilirsiniz.

Soru : Draenorda hangi yeni bölgeleri araştıracağım ?
Bu ek paket oyuncuları Draenoru parçalanmadan ve Warcraft oyuncularının adını Outland olarak bildikleri halinden önceye götürüyor. Bu bölgelerden bazılarının isimleri tanıdıkken, bu bölgeleri yeni paket için tekrardan düzenliyoruz.
Draenorun bölgelerine genel bakış şöyle: 
Frostfire Ridge: Karla kaplanmış boş arazi ve çok yüksek volkanların arasında, Frostwolf clanının kahramanları ve Horde birleşerek yabancıları kendi ana yurtlarına geri itecek.
Shadowmoon Valley: Ay ışığının vurduğu tepelerde, draenei kutsal Karabor tapınağında Alliance ile birleşerek Horde ve Shadowmoon clana karşı hayatta kalma savaşı verecek.
Gorgrond: Çöl kanyonlarının derinliklerinde, dev zırhlı silahlarının Blackrock clan tarafından kurulduğu cephanelik Draenorun tamamının üzerine gönderilmek üzere.
Talador: Kuşatma gölgelerinin altında olan Shattrath Şehrinde, Auchenai Soulpriestleri sayısız draenei ruhunun olduğu Auchindounda, korkunç şeytani tehlikeden korunmak için devamlı güvenli bir bölge arayacak.
Spires of Arak: Gücünün doğruğunda, muhteşem arrakoa tepelerine ulaşılmaya çalışılacak, ulaşıldığında merhametsiz Shattered Hand orcları ve kanatsız afarozlar aşağıda kalacak.
Nagrand: Nagranddaki bereketli tepelerin de yer yüzüne çıkmış çıkıntılarının arasında, kanlı Warsong clanının kurt binicileri bir tehtid olarak kalacak.
Tanaan Jungle: Aşırı büyümüş ormanın içinde Bleeding Hollow clanı ve bir kara portal yapım aşamasında. . . ve Iron Horde birlikleri Azeroth istilasının hazırlıklarını yapmakta.

Soru: Neden herkese level 90 karakter boostu veriyorsunuz ?
World of Warcraft hızlıca büyüyor ve bu günlerde oyuncular oyunla öncekilerden daha farklı şekilde karşılaşıyorlar. Bazıları keşiflerin ve level atlamanın eğlenceli olduğunu düşünürken, diğerleri raidin zorluklarını seviyor. Birçok kişi arkadaşlarıyla oynamaktan keyif alıyor, nerede olursa. Bizlerin asık hedefleri, Warcraft oyuncularını hızlıca güçlendirmek ve ilgilendikleri oyun tarzına çabucak adapte edebilmek, herkese 90 level karakter vermek bunu mümkün kılıyor.
Yeni oyunculardan aldığımız yaygın bir geri bildirimde, son içeriğe hızlıca yetişebilmeyi ve yüksek seviyedeki arkadaşlarıyla birlikte oynamak istediklerini fark ettik. Scroll of Resurrection ve Recruit a Friend sistemleri oldukça popüler olsada, her yeni pakette bazı sorunlar ortaya çıkabiliyor. Oyunculara istedikleri karakteri hemen 90 yapabilme imkanıyla, umuyoruzki giriş bariyerlerini ortadan kaldırır ve herkes çabucak warcraft macerasını yaşamaya başlayabilir, ne kadardır warcraft oynadıklarının önemi olmaksızın.

Soru: Bir süredir warcraft oynuyorum-90 level karakterle ne yapmam gerektiğini bilecek miyim ?
Ek paketin başlarında, oyuncular Draenordaki orc birlikleriyle mücadele verirken bir tanıtım tecrübesine tanık olacaklar. Bu açılış kısmında, yeni ve oyuna dönen oyuncular, kendi ırklarının başlangıç bölgesi içeriğine girmeden önce hızlıca öğrenme fırsatı bulacaklar – tıpkı death knight başlangıcında olduğu gibi. Ayrıca yeni eklediğimiz Proving Grounds özelliği sayesinde, oyuncular dungeonlarda nasıl tank, heal ve dps yapabileceklerini bu yalnız ortamda öğrenebilirler

Soru: İçerikteki level 90 karakter güncellemesi nasıl işleyecek ?
Paket alınan bölgelerde, Warlords of Draenor paketini alan her oyuncuya karakterlerini hemen 90 yapma hakkı verilecek. Bu hak, paket yayınlandıktan sonra kullanlabilecek. Hangi karakteri hemen boostlayacağınıza hemen karar vermenize gerek yok. 1 level bir karakter açarak hemen 90 özelliğini kullanabilirsiniz. 90 olan karakter aynı zamanda kendisine uygun gear seti (yardımcı setle birlikte) alacak. Bununla ilgili detayları vermeye devam edeceğiz.
Paket alınmayan bölgelerde (Çin, Kore ve Tayvan), henüz bir karar vermemiş olsakda ilerleyen günlerde detay ekleyeceğiz. Aynı zamanda hedefimizin aynı olduğunu belirtmek isteriz – Oyuncuların hemen Draenorda oynama fırsatı.

Soru: Neden ırklar tekrar düzenleniyor ? Kendimi ayna karşısında hatırlayabilecek miyim ?
Warcraft paketlerini ve içeriğini yayınlarken, oyunculardan gelen geri bildirimler bazı eski modellerin ve animasyonların artık yeni karakter modellerinin kalitesini yakalayamadığı yönündeydi. Bu paket oyuncuları orcların ana vatanına götürürken, sadece orcları değil, diğer tüm gereken ırkları düzenlemek harika bir adımdı. Biliyoruzki, çoğunuz mevcut karakterinizin görünümüne önem verdiniz, bu sebeple her ırkın ikonik özelliklerini ve kişiliğini güncelleyeceğiz. Şu an hâlâ hangi ırkların paket sonunda hazır olacağı üzerinde çalışıyoruz, ama hedefimiz warcraftın ilk sekiz orijinal ırklarının hepsini, mümkünse Draenei ve Blood elfleride düzenlemek.

Soru: 90 dan 100 e kadar ne türlü ödüller kazanacağım ?
Warlords of Draenor yeni bonus sistemiyle birlikte geliyor. 91 den 100 e kadar her seviyede, karakterler ana büyülerine ve yeteneklerine büyük ve kalıcı bir boost alacak. (Örnek olarak Fire Mage Pyroblast ile +50 damage veya Scorch ile +30 damage boostu alabilir). Oyuncular ayrıca level 100 e ulaştıklarında yeni talent tieri açacaklar, tüm sınıflar için üç farklı yetenekten birisini seçebilecekler.

Soru: Dungeon, raid ve scenario ile ilgili planlar nelerdir ?
Açılış için 6 tane yeni 5 oyunculu dungeon planlıyoruz, ayrıca Blackrock Spire ın klasik halini tekrar düzenlemeyi düşünüyoruz. Hedeflerimizden bir tanesi, oyunculara seviye atlama dungeonlarıyla birlikte son seviyede eğlenecekleri dungeonlar sunmak. Bu paket ayrıca challenge mod ile oyunculara transmogrify için benzersiz silahlar ve diğer eşyalar verecek. Ayrıca birkaç tane senaryo ve heroic senaryoda hazırlamayı düşünüyoruz.
Raid olarak, başlangıç olarak iki raid düşünüyoruz, ayrıca yeni world bosslar. Aynı zamanda oyunculara raid için farklı seçenekler sunmayı düşünüyoruz. 5.4 deki 4 farklı seviyeye ek olarak, Flexible Raid seviyesini normal seviyeye getirmeyi düşünüyoruz. Bununla ilgili bilgi, ilerleyen zamanlarda verilecek.

Soru: World PvP ile ilgili neler bekliyor ?
Warlords of Draenor ile yeni bir world pvp bölgesi eklenecek. Bu bölgede Horde ve Alliance birlikleri stratejik bir kaleyi almak için mücadele verecekler. Bu yeni bölge, raid gibi instance bölgesi olacak, bu sayede daha iyi performans ve daha dengeli PvP deneyimi sunulacak. Ayrıca yeni PvP ye bağlı arayüz güncellemeleri planlıyoruz. Bu güncelleme, oyuncuların görevlerini, takım arkadaşlarıyla iletişim kurmasını kolaylaştıracak, aynı zamanda arena ve rated battlegrounddaki düşman çerçevelerini daha kolay anlaşılır yapacak.

Soru: Mesleklerle ilgili neler var ?
Hedeflerimizden bir tanesi, var olan meslekleri daha çok birbirine tamamlayacak ve iç içe geçirecek bir güncelleme. Bunun sonunda, baraka karakterin mesleği için büyük bir rol oynayacak. Tıpkı çiftliğin cooking mesleğinde büyük rol oynaması gibi, ancak daha büyük farklılıklarla.

Soru:Oyuncular Draenorda görev yaparken neler bekleyebilir ?
Oyuncuların Mists of Pandariada en çok hangi tür içeriklerden ve görevlerden hoşlandıklarıyla ilgili geri bildirim aldık ve buna göre yeni pakette kendimize bir yol çizeceğiz. Hedefimiz oyunculara beklemedikleri ve eğlenceli deneyimler yaşatmak, aşina oldukları görevlerden uzakta tutarak yeni deneyimler ve keşifler katmak.

Soru: Var olan statlarda bir değişiklik yapacak mısınız ?
Hedeflerimizden bir tanesi, yeni pakette oyunculara eşyaları bulması ve toplaması daha eğlenceli bir ortam yaratmak. Bunu aklımızda tutarak, oyuna yeni eğlenceli statlar ekleyeceğiz, Hareket hızı ve bölme gibi ki bu oyunculara ekstra hasar verme ve çevredeki oyunculara ekstra heal yapma gibi fırsatlar verecek. Ek olarak oyuncuların pek eğlenceli bulmadığı bazı statları oyundan çıkarmayı düşünüyoruz, Hit ve Expetize gibi. Aynı zamanda zırh eşyalarıyla ilgili güncellemelerde yapıyoruz, bu sayede zırhlar diğer sınıflar arasında daha rahat paylaştırılacak. Detaylı bilgi daha sonra verilecek.

Soru: Grafikle ilgili ve minimum sistem gereksinimleriyle ilgili bir güncelleme olacak mı ?
Evet – Baraka sistemi ve karakter modellemelrindeki güncellemeyle birlikte grafik motorunda birkaç iyileştirme yapmayı düşünüyoruz, Aynı zamanda var olan bazı sistemleri gözden geçirerek grafiksel ve performans açısından iyileştirmeyi düşünüyoruz. Detaylı bilgi daha sonra verilecek.

2 yorum: