24 Aralık 2013 Salı

Siege of Orgrimmar Boss Taktikleri (Galakras)

Galakras

Bu boss 2 fazdan oluşuyor. İlk faz tamamen add öldürmeye bağlı. İkinci fazda ise Galakrasın kendisiyle savaşıyoruz. Bu fightta aynı zamanda Lor’themar Theron, Lady Sylvanas Windrunner, Archmage Aethas Sunreaver, blood elflerden oluşan bir grup askerde bize yardım ediyor. Bu fight sırasında eğer adı geçen üç komutandan birisi ölürse fight sona eriyor ve başaramamış sayılıyorsunuz.

İlk fazda addleri öldürürken aynı zamanda bölgede bulunan kulelerin kontrolünüde ele geçirmemiz gerekiyor. Bu kulelerde orclar bulunuyor ve birkaç kişinin kulelere tırmanarak orcları öldürmesi gerekiyor. Kuleler tamamen güvenli hale gelmeden ikinci faz başlamayacaktır. Kulelere çıkacak olan grubun önceden ayarlanmış olmasında fayda var. 10 man raid için 3 (veya 4) kişiden oluşan bir grubun (1 tank 1 healer 1-2 dps) kulelere odaklanması gerekiyor. İlk kuleyi temizledikten ve kontrol altına aldıktan sonra ikinci kule içinde aynı işlemlerin yapılması gerekiyor. İkinci kuleye yine aynı grup gidebilir veya ikinci bir grup ayarlayabilirsiniz. İki kuleyide ele geçirdikten sonra buradaki hava oklarını kullanarak Galakrası aşağıya inmeye zorlamanız gerekiyor. Galakras aşağıya indiğinde ikinci faz başlayacaktır.

İlk faz kulelerin dışında ana zeminde de devam ediyor. Ana zeminde yapılması gerekenler genel olarak gelen addleri temizlemek olsada buradaki taktiklerede önem vermek gerekiyor. Buradaki komutanların ölmemesini sağlamak gerekiyor. Aethas, bir bölgeye AoE yaparak buradaki herkese hasar veriyor. Gelen addleri buraya çekmekte fayda var. Ancak AoE yaptığı yer Blood Elf askerlerine yakın olduğu için Lor’themar ve Sylvanasta savaşa dahil oluyor ve hasar alıyor. Buradaki komutanları heallemek kolay bir iş değil, yani komutanların mümkün olduğunca az hasar alması gerekiyor. Bu sebeple bazen Aethasın AoE yaptığı yerden daha ileride addleri öldürmek gerekebiliyor. Bu addler, grup halinde geldikleri için AoE yaparak temizleyebilirsiniz.

İkinci faz başladığında addler gelmiyor. Sadece Galakrasın kendisiyle savaşıyoruz. Galakras, bu fazda raidden rastgele bir oyuncuya havadan bir alev topu gönderiyor. Bu alev topu, yavaşça hareket ederek hedefe doğru gidiyor. Hedefe ulaştığındaysa patlayarak yüksek miktarda raid hasarı veriyor. Bu raid hasarını azaltmak için, hedeflenen oyuncuyla alev topunun arasına birisinin girmesi gerekiyor. Bu şekilde, alev topu ana hedefini bırakacak ve ikinci hedefine doğru gitmeye başlayacak. İkinci hedeften sonra tekrar başka birisi hedef ve alev topunun arasına girebilir ve alev topunu kendi üzerine çekebilir. Alev topunu her başkası çektiğinde, gelecek olan raid hasarı azalır.

Galakras, Pulsing Flames adında yaptığı bir spell ile tüm raide hasar veriyor. Her yaptığında, verdiği hasar miktarı %2 civarında artıyor. Fight sırasında sürekli yapacağı için, healerlerin cooldownlarını sonlara doğru saklamasında fayda var.

İkinci fazda alev topunu kontrol edebilmek için raidin dağınık durmasında fayda var.

Video
http://www.youtube.com/watch?v=4AaXCbYIcG4

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder