26 Aralık 2013 Perşembe

Alexstrasza

Standart Alexstrasza


Alexstrasza

“O… Muazzam ejderha, koyu kırmızı renkte pırıldayan ve gözlerimizi kamaştıran aspectlerden biridir. Narin, ince ve asil olan bu ejderha etrafına meraklı ve sorgulayıcı bir hava katmaktadır.”

Alexstrasza, Yaşam Koruyucusu veya Yaşam Bağlayıcısı olarak da bilinmektedir. Kırmızı ejderha sürüsünün lideri olup 5 Ejderha Aspect’den birisidir. Azeroth’da ki tüm yaşamın koruyucusu olarak da bilinmektedir. Diğer 4 ejderha gibi kendisi de Pantheon Kurulu tarafından seçilmişti. Titanlar onu seçtiğinde tüm ejderhaların kraliçesi olarak atadı.

Şimdi, Alexstrasza, Wyrmrest Temple’ın üst kısmında ejderha sürüsü için kabul edinen kutsal toprakta bulunmaktadır. Şuan diğer canlıları izlememekle beraber mavi ejderha sürüsü olan yani Malygos’ın liderliğinde bulunun sürü ile Lich King’in tehlikelerini anlamış ve bunun için savaşma durumundadır

Hikaye

Titanlar, Azeroth’u yarattıktan sonra memnun kalınca, sayısız dünyalar boyunca yeni hayatlar yaratma ve yeni dünyalar yaratmak için Azeroth’tan ayrılmışlardır. Azeroth’dan ayrılmamalarından önce Titanlar bu dünyada beş ejderhayı görevlendirmiştir. Amaçları, yarattıkları dünyayı ejderhalar tarafından korunmasıydı.

Titan Eonar, tüm yaşamın koruyucu olarak bilinmekle beraber gücünün bir kısmını Alexstrasza’ya devretti. Daha sonra, Alexstrasza, Yaşam Koruyucu olarak bilinip, Azeroth’da ki tüm canlılar için koruyucusu ve sınırsız şefkati sayesinde Titanlar tarafından tüm ejderhaların kraliçesi olarak tanındı.

Kadimler Savaşı


Alexstrasza

Alexstrasza, Yanan Lejyon’a karşı, Kadimler Savaşı’nda mücadele eden 3 ejderha aspectlerinden biridir. Bu savaşta siyah ejderha olan Neltharion(Daha sonra Deathwing ismi ile tanınıyor). Neltharion Dragon Soul ile diğer ejderhaları aldatmış ve güçlerinin bir kısmını Dragon Soul’a yerleştirmiştir. Ancak kendinin sahip olduğu güçleri Dragon Soul’a katmamıştır. Kadimler Savaşı sona erdiğinde, Malfurion Stormrage’in kardeşi olan Illidan’ın Sonsuzluk Kuyusun’dan aldığı 3 şişe su sayesinde ikinci olarak Hyjal Dağ’ında bulunan nehire bunu dökmüş ve daha sonra ortaya çıkan Well of Eternity(Sonsuzluk Kuyusu’na), Ana Ağaç G’Hanir adındaki ağacın büyülü tohumlarından birini ekti. Ağaç göklere varana kadar büyüdü ve büyüdü… ve daha sonra bu ağaç Nordrassil adıyla bilinmeye başlandı. Azeroth Dünyasının Ağacı…

İkinci Savaş

On bin yıl sonra İkinci Savaş sırasında, Ejderhaağzı Klanından olan(Dragonmaw) Nekros Kafatasıezen(Skullcrusher)adında bir orc Warchief Zuluhed’den Dragon Soul(Demon Soul olarakta bilinir)’u almıştır. Bu kadim eşyayı kullanarak içindeki inanılmaz gücü keşfetmiş ve daha sonra Kırmızı Ejderha sürüsü olan Alexstrasza’nın mağarasına ışınlanmışlardır. Mağaraya girdikten sonra Alexstrasza, onun kırmızı ejderha sürüsünü, eşlerini ve en yaşlı eşi olan Tyranastrasz’ı yakalamışlardır. Küçük ejderhalar daha sonra iyi bir savaş eğitimi ile ork binicileri tarafından güçlü savaş binekleri haline gelmişlerdir. Alexstrasza’nın, hiçbir seçimi olmadığından ve doğmamış ejderhaların yaşaması veya yaşamaması ona bağlı olduğundan da bu korkunç köleliğe yenik düşmüştür. Yaşamın Aspecti olan Alexstrasza, çocuklarının ölümlerine çok üzülüyordu ve gittikçe her gün bu üzüntüden daha da güçsüzleşiyordu.

Grim Batol Savaşı

İkinci Savaş sona erdikten sonra, askeri güç olarak Horde’den daha değerli bir hale gelmişti. Böylece O, ne pahasına olursa olsun her şeyle korunabilecekti. Ancak, kadim hain olan Deathwing(Kanatlıölüm), Alexstrasza’nın en büyük ve en nefret edilen düşmanı haline gelmişti. Daha sonra onun çocuklarını çalmak ve kendi yeni çocuklarını doğdurma amacıyla ayrıntılı bir plan yaptı. Fakat yapılan bu plan farkında olmasa bile Alexstrasza’nın kaçışını kolaylaştırdı.

Orklar, Alliance(İttifak) onlara ulaşmadan önce köleleştirdiği ejderhalarla birlikte Grim Batol Kalesi’nden ayrılarak daha güvenli bir yer aramak için gidiyorlardı. Fakat, bu oluşturdukları karavan Deathwing(Kanatlıölüm)tarafından saldırıya uğradı. Savaş devam ederken, Tyranastrasz, Deathwing tarafından öldürülmüş ancak Ejderha Kraliçesi olan Alexstrasza’nın serbest kalmasını sağlamıştır. Ejderha kraliçesi serbest kalır kalmaz tek düşündüğü şey Nekros Skullcrusher(Kafatasıezen)’in çocuklarına ve kendisine yaptığı çileyi bitirmek, çocuklarını kurtarmak ve bütün orduyu orada bitirmekti. Daha sonra eski arkadaşı olan Korialstrasz ile, Alexstrasza geriye kalan ejderha aspectleri olan Nozdormu, Malygos ve Ysera’ya katıldı. Bu olaylar devam ederken, insan büyücüsü olan Rhonin, Demon Soul’u yok etmeyi başarmış ve bu dragon aspectlerin Deathwing karşısındaki çalınan güçlerini geri kazanmışlardır. Demon Soul yok olması ve ejderhaların gücünü kazanması sonucunda, Neltharion hemen gazaba uğramadan oradan kaçmıştır. Neltharion kaçmayı başarsa bile perişan halde olan ork karavanı Wetlands Bataklıklarında hala kalmaktadır. Alexstrasza’nın ateş püsküren çocukları tekrar eski yaşamlarına geri dönmüş yaşamın koruyucuları haline gelmişlerdi. Hep birlikte, harap olan bu durumu tekrar inşa etmek için çalışmaya başladılar…

Daha sonra, çocukları ve eşleri Azeroth üzerindeki etkileri devam ederken, Alexstrasza’nın yakın zamana kadar nerde olduğu ve ne yaptığı tam olarak bilinmiyordu. Bir süre sonra, Ejderha Kraliçesi, Northrend’de bulunan Wyrmrest Temple’a doğru yol almış Wrymrest Accord üyeleri ile birlikte Nexus Savaşı’nda mavi ejderhalara karşı üzerine düşeni yapmıştır.

World of Warcraft’ta


WoW'Da Ejderha Bedeninde

Alexstrasza ilk olarak Wrath of the Lich King Patch’ile karşımızdadır. Malygos’un tüm ölümlü spellcasters(büyücülere)özellikle de Dalaran’ın Kirin Tor büyücülerine savaş açmıştır. Bunun üzerine kırmızı ejderha sürüsü, Malygos’un savaş açması ile birlikte ölümlülerin yanında yer aldı. Bunun nedeni tam olarak Rhonin, Alexstrasza’yı Ejderhaağzı Kabilesinden(Dragonmaw) kurtardığında yapılan bir anlaşmaya varmışlardır. Bu anlaşma kurtaran kişi yani Rhonin kendi ırkına karşı herhangi bir zarar veya savaş olmaması isteğidir. Kısacası Alexstrasza’yı kurtaranlar, hiçbir nedenle zarara uğramamalıdırlar.

Wyrmrest Temple(Tapınak)’da gözüken Alexstrasza, doğal olmayan bir uzunluk ile(neredeyse uzun boylu high elflerinin iki katı gibi)high elf veya blood elf formunda pembe bir ten ile, sarı gözleri ve boynuzlara sahiptir. Eğer bu ejderha formunu ne zaman ortaya çıktığını görmek istiyorsanız, bu [74] Return To Angrathar görevinde gözükmektedir.


İnsan Bedeni

Ulduar’da

Ulduar’da, Yogg-Saron’a karşı savaşta, Alexstrasza elf formunda diğer aspectler ile birlikte Dragon Soul’un yapılması sırasında bir flashback(geçmişe dönerek yani) ile on bil yıl önce karşımıza çıkmaktadır.

Achievement Olarak

What a Long, Strange Trip It’s Been’i tamamladıktan sonra oyuncuları tebrik eden bir mektup alacaklardır. Bu mektup size bir başarı anlamına gelmekle beraber aynı zamanda Reins of the Violet Proto-Drake(Bir ejderha bineği)kullanmanızı sağlamaktadır.

Cataclysm ile Birlikte

Cataclysm gelişi ile birlikte Alexstrasza ana kahramanlardan biri haline geldi.

Sahip olduğu Yetenekler

Ormanların tekrar oluşmasını sağlayabilir, bulunduğu toprağı iyileştirebilmesinin yanı sıra ölüleri canlandırabilir veya diriltebilmektedir. Sadece ateş püskürmeyip verdiği nefesi ile çiçeklerin büyümesini de sağlar.

Kişiliği

Alexstrazsa’nın sahip olduğu güce bakarsak, ejderha kraliçesinin şaşırtıcı bir şekilde methametli olduğunu görmekteyiz. Ejderha Kraliçesi tüm canlıları sevip ve korumakta kim onun ejderhalarına veya onun dünyasını tehdit ederse Alexstrasza’nın gazabı ile karşı karşıya kalacaktır. Kendini güce ve doğruluğa adamıştır. Mücadele aramak istese de sadece cezalandırmak veya yenilemek için saldırmaktadır. Savaşta, düşmanlarını dikkatlice izleyip tam olarak ne yapacağına karar verir. Ve düşmanlarının liderleri öldüğünde, geriye kalanların kaçmasına izin vererek onların bu olaydan unutmayacağı bir ders almalarını ister. Hiçbir nedene bağlı kalmadan kendini veya topraklarını tehdit eden her unsura karşı toprağını savunur barışı ve yalnızlığı istemektedir.

Eşleri

Tyranastrasz, Kadimler Savaşı sırasındaki ilk eşidir. Tyran, Dragonmaw(Ejderhaağzı) Orc Klanı tarafından yakalanan 3 ejderhanın en yaşlı olanı olarak tarif edilmiştir. Korialstrasz şuan ki eşi olup eşleri arasında en genç olanı olup dördüncü olarak bilinen eşidir. İkinci ve üçüncü eşleri belirtilmeyip ancak denizden veya diğer yerlerden kaçmaya çalıştığında Deathwing(Kanatlıölüm) tarafından öldürüldüğü sanılmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder