24 Aralık 2013 Salı

Siege of Orgrimmar Boss Taktikleri (Norushen)

Norushen

Bu bossta Norushenin summonladığı bir boss ile karşılaşıyoruz.

Çember şeklinde bir odanın ortasında bulunan boss, yerinden hareket etmiyor. Olduğu yerde tanklanmalı. Bossa başlarken tüm oyuncuların %75 corruption seviyesi bulunuyor. Bu corruption seviyesi, bossa yapılan hasara etki ediyor. %75 corruption seviyesi, bossa %50 daha az hasar vermenize neden oluyor. Corruption seviyesi %100 olduğunda yapılan hasar %75 daha az olurken, seviye %0 a geldiğinde yapılan hasar %25 daha fazla oluyor.

Corruption seviyelerini düşürmek için odanın içinde altın renginde küreler ortaya çıkıyor. Bu küreleri kullanan oyuncuların farklı bir boyuta giderek burada mücadele etmeleri gerekiyor. Her rol için farklı bir mücadele sunan bu boyuttan dışarı çıkmak için ya mücadeleyi tamamlamanız, ya da verilen süreyi bitirmeniz gerekiyor. Eğer verilen sürede mücadeleyi tam olarak bitirememişseniz, corruption seviyeniz tam olarak 0’a gelmiyor.

Altın küreleri kullanmadan önce dikkat etmeniz gereken bir nokta var. Boss, bazen tam önünde siyah renkli bir küre çıkarıyor. Bu küreyi alan oyuncuya %25 corruption seviyesi ekleniyor. Daha önce kimlerin hangi sırayla altın küreleri alacağını ayarlamanız durumunda, bu siyah renkli küreyi bir sonraki altın küreyi kullanacak olanın almasında fayda var. Aksi durumda siyah küreyi başka birisi alabilir ve kendi sırası gelene kadar (veya kendi sırası geçmişse sıra bitene kadar), fazladan corruption seviyesiyle oynamak zorunda kalabilir.

Healer
Küreyi kullandığınızda geldiğiniz boyutta 3 pandaren ile karşılaşıyorsunuz. Bu pandarenler bir addi DPS liyor. Mücadeleyi tamamlamak için pandarenleri ve kendinizi hayatta tutmanız gerekiyor (proving groundstaki gibi).
DPS
Küreyi kullandığınızda 1 büyük ve her 25 corruption seviyesi için 1 küçük add ile karşılaşıyorsunuz. Büyük add, sürekli peşinizden gelerek aoe bir hasar veriyor. Önceliği büyük adde vermenizde fayda var. Küçük addler ise yerinden hareket etmeyerek, sadece olduğu yerde dönüyor ve uzak menzilli bir spell gönderiyor. Küçük addlerin kalkanları var, yani ön taraflarından hasar almıyorlar. Cast süreleri bulunan bu addler, cast ederken dönmüyorlar ve dps için en uygun zaman bu zaman oluyor. 
Tank
Tank olarak içeri girmedim ama belli bir süre boyunca hayatta kalması gerekiyor(muş).

Boss, Blind Hatred isimli bir spell yapıyor. Bu spell, saat yönünde veya saat yönünün tersine doğru dönerek yüksek miktarda hasar veriyor. 

Boss, fight sırasında sürekli add spawnlıyor. Bu addlere yaptığınız hasarların tamamı, bossa geçiyor. Bu sebeple addleri dps kaybını çok fazla düşünmeden öldürebilirsiniz.

Icy Fear isimli spelli ile normal boyutta bulunan tüm oyunculara her 3 saniyede hasar veriyor. Bossun canı düştükçe hasar miktarı daha fazla artıyor.

Bossun canı %50 ye düştüğünde ve daha sonra her %10 düşüşünde boss add spawnlıyor. Bossun canı %50 ye gelmeden önce corruption seviyesi düşmesi gereken herkesin bu işi bitirmiş olması gerekiyor. Bossun spawnladığı addlere bu fazda öncelik vermeniz gerek.

Fight boyunca normal boyutta bulunan herkesin stack halinde olmasında fayda var. 

Video
http://www.youtube.com/watch?v=EeyFKntLTYw

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder