26 Aralık 2013 Perşembe

Thrall

THRALL

Thrall, dark portaldan iki sene sonra doğduğu zaman ona verilen ismiyle Go'el, Durotan' ın oğlu, yenilenmiş şamanistic Horde' un Savaşşefi ve Kalimdor' da Durotar 'ın kızıl topraklarının hakimi.



Orc şehri Orgrimmar' ın içinde Valley of Wisdom' da ki Grommash Hold ta ikamet etmektedir. Ayrıca Old Hillsbrad Foothills te, Icecrown' da Crusaders' Coliseum' da ve zaman zaman Nagrand' ta Mag' har Stronghold Garadar da görebilirsiniz.

Thrall Frostwolf Klanı' nın eski şefi Durotan ve Draka'nın oğludur. Bir bebek iken, ikinci savaşın bitişinden sonra esir Orclar için yapılan toplama(esir)kamplarının kumandanı olan Aedelas Blackmoore tarafından, cinayete kurban gitmiş olan anne ve babasının kanlı bedenlerinin arasında bulundu. Blackmoore ona Human dilinde "KÖLE" anlamına gelen THRALL ismini verdi.

Bebek Thrall' ın Blackmoore ve Foxton tarafındna bulunuşu.



Aedelas Blackmoore



Durnhold Keep



Blackmoore kalesi Durnhold Keep ' e Thrall ile birlikte döndü ve onu bir Human' ın keskin stratejik zekası ve bir Orc' un tüm vahşiliği ile birlikte bir gladyatör olarak yetiştirdi. Birçok kişiden eğitim ve öğretim aldı. Bir Human kadını süt annesi oldu ve onun kızı Taretha Foxton ile kardeş gibi arkdaş olarak beraber büyüdüler. Thrall mükemmel bir öğrenci ve olağanüstü bir savaşçı olduğunu kanıtlamıştı. Zeki, hızlı ve Orc standartlarına göre bile çok daha iriydi.

Thrall Galdyatör



Ancak Blacmoore'un hem ringte ve hemde ring dışındaki küfür ve dayakları artık Thrall'ın canını bezdirmişti. Taretha Thrall' a mektup yazmaya başlamıştı ve kitapların içerisinde gizlice hücresine götürüp veriyordu. Thrall' da ona karşılık olarak mektuplar yazıyordu. En sonunda Taretha' ya kaçmayı istediğini yazdı.Taretha Durnholde Keep' te Thrall'ın farkedilmeden kaçabilmesne olanak sağlamak için bir karışıklık çıkardı. Durnhold Keep' in dışında bir mağrada buluştular ve Taretha Thrall' a erzak ve gerekli malzemeler verdi. Daha sonra asla dönmeyi istemediği kaleye geri döndü.

Thrall hücresinde..



Taretha Thrall'ın kaçmasına yardım ederken..



Kaçtıktan sonra Thrall yakalandı ve Lorin Remka yönetemindeki bir esir kampında tutuldu. Kamptayken parlak kırmızı gözleri olan Kelgar isimli yaşlı bir Orc ile tanıştı. Kelgar ona Gul' dan' ın bozulnuşluğundan ve eski yaşam tarzlarının Horde için çok daha iyi olduğundan bahsetti. Kelgar ayrıca ona bütün bunların üstesinden gelebilecek bir kişi olduğunu bu kişininde Warsong Klanı' nın şefi yenilmez Gromm Hellscream olduğnu söyledi. Başka bir Orc Thrall' a, Blackmoore' un kendisini bulmak için kampa geldiğini söylediği zaman hemen kamptan kaçarak Gromm Hellscream' i aramaya başladı.

Grommash Hellscream



Şefi bulduktan ve kendisini ona kanıtladıktan sonra Hellscream Thrall' ı kanatları altına aldı ve ona Orc dilini öğretti. Gromm Thrall'a sürgündeki Frostwolf Kalnı' nın bir üyesi olduğunu anlattı. Gromm Hellscream ile biraz zaman geçirdikten sonra Thrall köklerini Alterac Dağları' nda araştırmak için bir süreliğine onlardan ayrılmaya karar verdi. Frostwolf Klanı' nı ararken yorgunluktan ve soğuktan ölmek üzere olan Thrall klan tarafından bulunup kampa götürüldü. Orada kendisinin Frostwolf ların şefinin oğlu olduğunu söyleyen Drek'Thar ile tanıştı.Kendine Frostwolf lar içinde yer edindikten sonra Drek'Thar Thrall' a Gul'dan'nın bozulmuşluğundan önceki Orcların yaşam tarzını öğretti ve çok geçmeden Thrall klanın bir üyesi olarak kabul edildi. Snowsong isimli bir buz kurdu ( frost wolf) thrall'ı yoldaşı olarak seçti.

Drek'Thar



Snowsong



Hayatının en ruhani deneyimlerinden birinde Thrall, Toprağın,Havanın,Ateşin,Suyun ve Vahşi hayvanların ruhları ile dost oldu. Horde' un Gul'dan Bozlumu' ndan beri yeni şaman olan ilk kişiydi. Kampa yeni bir Orc olarak geri dönü ve şefin oğlu olma rolünü benimseyerek kendini şamanların ve klanının eski yaşam tarzına adadı. Bu çok önemli ve sembolic bir olaydı. Thrall Drek'thar ' ın zamanından beri ruhlar tarafından kabul edilen ilk şaman olmuştu.Bu sadece Thrall'ın Orc tarihindeki en büyük şamanlardan biri olma kaderini tayin etmiş olduğu anlamına gelmiyor, aynı zamanda ruhların en sonunda demonic güçlere katılan Orc ırkını affettikleri ve Thrall' ı da yeni nesil şamanların ilki olarak kabul ettikleri anlamına geliyordu.

Bir süre sonra kampa gezgin bir yabancı geldi. Başlangıçta Thrall yabancıyla nazik bir şekilde konuştu. Ancak daha sonra yabancının Frostwolf Klanı' nın korkak bir şekilde dağlarda saklanmış olmasıyla suçladığını söyleyince öfkelenmeye başladı. Öfkesi ve Orc gururu içinde büyüyen Thrall yabancıya Hellscream ve Warsong Klanı ile birleşerek esir kamplarını kuşatma altına alacağını söyledi. Yabancı Hellscream' in demon kontrolündeki hayalperest olduğunu ve Human larında savaşmaya değmeceğini söyledi. Öfkeden deliye dönen Thrall yabancıya teketek bir döğüş için meydan okudu. Yabancı pelerinini çıkarıp atınca iyi kuşanmış siyah zırhı ve devasa savaş çekici ortaya çıktı. Kısa ama oldukça sert bir kapışmadan sonra Thrall yabancıyı silahsız bırakmayı başarmış ancak tam onu boğazlayacakken klan üyeleri tarafından engellenmişti. Artık yabancının kendini tanıtma vakti gelmişti.O Horde' un savaşşefi Orgrim Doomhammer dı. Savaşşefi Durotan'ın oğlunu görmek için Drek'Thar ile iletişime geçmişti. Drek'Thar ın övgülerini hakedip etmediğini anlamak için Thrall' ı bilinçli bir şekilde döğüşmeye tahrik etmişti. Thrall haketmişti. Bu kahramanlığı geçmişte sadece bir kişi gösterebilmişti. O da Thrall'ın babası Durotan' dı ...

Orgrim Doomhammer



Doomhammer Thrall'ı ikinci kumandan olarak ilan etti ve kapmlardaki esirleri özgürleştirmek için stratejisini anlattı. Thrall ezilmiş ve uyuşuk bir Orc gibi yani kamptaki diğer Orclar gibi davranarak kampa sızacak ve orada şaman güçlerini kullanıp Orcları yeniden canlandıracaktı. İlk üç kampta bu taktik çok başarılı oldu. Canlanan Orclar kamplardan kurtuldular. Dördüncüsünde Thrall ın kimliği açığa çıktı. Thrall da şamanistik güçleri ve çok sayıda Orc un yardımı ile bu kampın üstesinden geldi. Beşincisinde - Arathi Highlands' taki Horde un ileri karakolu Hammerfall-artık önlem alınmaya başlanmıştı. Durnhold' tan gelen çok sayıda şövalye kampta hazır halde bulunmaktaydı. Bu ve bundan sonraki kamplarda direniş artarak devam edecekti. Beşinci kampta Orgrim Doomhammer sırtından şövalye mızrağı ile öldürüldü. Doomhammer son nefesinde Thrall' a siyah zırhını ve savaşçekicini verdi ve O' nu Hord' un Savaşşefi ilan etti.

Esir kampları



Thrall'ın savaş şefi olarak yapacağı ilk şey, esir kampları sistemini çökertmek için Durnhold Keep e saldırmak olacaktı. Taretha ile gizlice buluştu ve ondan ailesi ile birlikte kaleden ayrılmasını istedi. Taretha Blackmoore' un zorla metresi olmuştu ve bundan dolayı daima mutsuzdu ve Blackmoore' dan korkuyordu. Thrall'ın isteğini reddetti. Thrall Durnhold' a vardığı zaman sarhoş Blackmoore ile yüzleşti. Blackmoore' a gereksiz kan dökülmemesi için barışçıl bir anlaşma önerdi. Blackmoore Thrall' ın teklifini öfkeli bir şekilde reddetti. Thrall tekrar teslim olması gerektiğini aksi takdirde öleceklerini söylediğinde Durnhold' un efendisinin cevabı Taretha' nın kafasını ihanet edenlere ne yaptığını haykırarak avluya fırlatmak oldu.Thrall öfke ve acı dolu bir çığlık attı. Bütün elementler onun öfkesini yansıttılar ve Thrall saldırı emrini verdi. Kuşatma esnasında Thrall Blackmoore' u gizli tünelinde köşeye sıkıştırdı. Kaçmaya çalışan haini bir kılıç fırlatıp ayaklarından vurarak durdurdu. Sarhoş Blackmoore artık yeteri kadar ayıktı ve karşısında Savaşşefini buldu. Thrall kendisine savaşması için ikinci bir şans veriyordu. Blackmoore ise Thrall' dan Alliance e karşı birlikte savaşabileceklerini söylüyordu. Thrall Taretha'nın akıbetinden dolayı öfkeliydi ve ölümcül vuruşunu yaptı. Dışarı çıktığında zafer kazanmış olan Orclarının yanına gitti. kalenin ikinci kumandanına üstlerine iletmesi için bir mesajı olduğunu söyledi. Mesaj şuydu: Geri kalan tüm Orclar serbest bırakılacak ve bu topraklar Orclara verilecek. Eğer Alliance bunları kabul ederse Orclar Allance ile çatışma içinde olmayacak. Hatta işbirliği ve ticaret te yapılacak. Eğer Alliance savaşmayı seçerse daha önce hiç görmediği türden bir düşman edinmiş olacak. Thrall geri kalanların zarar görmeden gitmelerine izin verdi. Onlar gittikten sonra toprağın ruhunu çağırdı ve kaleyi yerlebir etti.Thrall bu olaydan sonra Taretha anısına Kahramanın Şarkısı nı (Lok'vadnod) besteledi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder