24 Aralık 2013 Salı

Siege of Orgrimmar Boss Taktikleri (General Nazgrim)

General Nazgrim

İkinci kanadın son, raidin sekizinci boşsu General Nazgrim ile olan savaşımız, genellikle Nazgrim in öfkesini (rage) kontrol etmekle geçiyor.

Nazgrim, fight sırasında üç farklı duruş ile karşımıza geliyor. Bu duruşlar savaş duruşu (battle stance), öfke duruşu (berserker stance) ve savunma duruşu (defensive stance). Bu duruşların her birisinin farklı bir taktiği var. 

Battle Stance konumundayken, Nazgrim her saniyede 1 rage kazanıyor. 
Berserker Stance konumundayken, Nazgrim normal olarak rage kazanmıyor ama rage kazandıran yetenekleri, 2 kat daha fazla rage kazanmasına yol açıyor. Bu konumdayken Nazgrimin yaptığı saldırılar ve aldığı hasarlar %25 artıyor.
Defensive Stance konumundayken Nazgrimin aldığı hasarlar %10 azalıyor. Bu konumdayken Nazgrim, normal olarak rage kazanmıyor ancak oyunculardan gelen hasarlar, Nazgrimin rage kazanmasına sebep oluyor. Yani bu fazda, tüm DPS in Nazgrime yaptığı hasarı kesmesi gerekiyor. Nazgrim, tanklardan aldığı hasardan dolayı rage üretmiyor.

Nazgrimin yeteneklerine bakacak olursak ;

Rage gerektirmeyen yetenekleri ;
Sundering Blow isimli yeteneğini her kullandığında 5 rage kazanan Nazgrim, bu yeteneğini en fazla aggro tutan (tanklar) oyunculara kullanıyor.
Bonecracker ile Nazgrim rastgele bir oyuncuya debuff gönderiyor. Bu debuff 30 saniye boyunca dot hasarı veriyor ve oyuncunun canının %10 azalmasına sebep oluyor. 30 saniye sonra debuff gittiğinde, oyuncunun canı normale geliyor.

Rage gerektiren yetenekleri ;
30 Rage ile Nazgrim, rastgele bir oyuncunun olduğu yere zıplayarak 10 yarddaki herkese hasar veriyor. Aynı zamanda zıpladığı yerde 3 çizgi halinde bir alan oluşuyor. Bu alan daha sonra yüksek miktarda hasar veriyor.
50 Rage ile Nazgrim, Kor’kron Banner isimli savaş bayrağı çıkarıyor. Bu bayrağın tanklanmasına gerek yok. Sadece DPS ler tarafından kısa sürede kesilmesi gerekiyor. Canı düşük olduğu için pek sorun yaratmayan bu bayrak eğer kesilmezse, gelen addler Nazgrime fight sırasında Rage kazandırıyor.
70 Rage ile Nazgrim War Song yapıyor. Bu ability ile tüm raide oyuncuların canının %50 si kadar hasar veriyor.
100 Rage ile Nazgrim silahını fırlatıyor. Bu silah, hasar almıyor veya tanklanamıyor. Fırlatıldıktan sonra tüm fight boyunca ortada dolaşarak çarptığı oyunculara hasar veriyor. Aynı zamanda çarptığı her oyuncu için Nazgrim rage kazanıyor. 

Nazgrim, her rage kullanan yeteneğini yaptıktan sonra 15 saniyelik bir debuff alıyor. Bu debuff, 15 saniye boyunca tekrar rage gerektiren bir yeteneği kullanmasını engelliyor. Bu debuff bittikten hemen sonra Nazgrim, Rage miktarı hangi yeteneğine izin veriyorsa o yeteneğini kullanıyor. Yani 65 rage varken bu debuff biterse bir süre bekleyip 70 rage e ulaşmak yerine 50 rage kullanıyor ve 15 rage kendisine kalıyor.

Fight sırasında sürekli addler savaş alanına geliyor ve addlerle savaşmamız gerekiyor. Bu addler genel olarak Warrior, Mage, Rogue ve Shaman olarak nitelendirilebilir. Burada dikkat edilmesi gerekenler kabaca şöyle sıralanabilir ;

Rogueler görünmez olarak sahaya geliyor ve bir oyuncuya odaklanıyor. Odaklandığı oyuncunun üzerinde bir işaret çıkıyor ve bu şekilde anlaşılıyor. Rogue eğer hedefe yaklaştığında arkadan saldırmayı başarırsa yüksek miktarda hasar veriyor. Bu sebeple, rogue ile ilk etapta önden karşılaşmakta fayda var.
Mageler Arcane Shock isimli spelleri ile bir oyuncuya hasar veriyorlar. Bu spelli her kullandıklarında Arcane hasarları 10 saniyeliğine %25 artıyor (Arcane Mage gibi). Aynı zamanda Magistrike isimli spelleri ile belli bir bölgeye AoE yaparak bu bölgedekilerin hasar almasına sebep oluyor. Son olarak Blink isimli yetenekleri sayesinde odanın içerisinde herhangi bir yere ışınlanabiliyorlar.
Warriorler odaya geldikten sonra dönerek saldırmaya başlıyorlar. Belli bir oyuncuya odaklanıp sürekli onu takip ediyor ve yakınına gelenlere hasar veriyor.
Shamanların (en çok önem verilmesi gereken addler) saldırı yetenekleri yok. Tüm yetenekleri heal üzerine olan bu addlerin, 3 farklı yetenekleri var. Birisi Chain Heal, interrupt edilebilir bir yetenek. Diğeri Healing Tide Totem. Çabucak kesilmesi gerekiyor. Üçüncüsü ise Earth Shield. Earth Shieldi bazen herhangi bir adde, bazense Nazgrime atabiliyorlar. Earth Shield kimin üzerindeyse, bu kişiye yapılan her saldırı canının %5 artmasına sebep oluyor. Earth Shield dispellenebilir bir buff (ve hemen dispellenmesi gerekiyor).

Video
http://www.youtube.com/watch?v=Uecg28jE7_A

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder