24 Aralık 2013 Salı

Siege of Orgrimmar Boss Taktikleri (Malkorok)

Malkorok : 
3. Kanat ilk Boss
Genel Bakış:
Malkorok ile olan savaşımız 2 Dakikalık ana faz ve 20 saniyelik Rage fazından oluşuyor.
Malkorok ile savaşta öğrenilmesi gereken ilk ve en önemli özelliğin bu savaş boyunca healerların aslında Oyuncuları değil onların kalkanlarını healladığıdır bu kalkan gelen tüm healı engellerken oyuncunun canı ile aynı değerde bir kalkan oluşturmaktadır. Daha iyi açıklamak için örneğin 500k canınız varsa 500k da kalkanınız olabilmektedir.Tamamen heallandığınızda 500k can 500k kalkan değerindeyken alınacak 700k bir damage canınızın 300k ya düşmesine ve savaşın Enrage fazına kadar bununla savaşmanızı gerektirecektir. Burda healerlara çok fazla iş düşmektedir ve kör bir raid heal uygulanması gerekmektedir. Oyuncuların üzerinde bu kalkanlar Kırmızı (düşük) Sarı (orta) ve yeşil güçlü kalkan şeklinde görünmektedir (Tam adını hatırlamıyorum). Healerlar Ui lerini bunu raid interface inde göstericek şekilde ayarlayabilirler.

Phase 1
Bu fazda Malkorok birçok bossta olduğu gibi bir tank debuff uygulamakta ve yeterli stack değerinde tanklar değişmelidir.Healer ve ranged ise odanın içinde eşit olarak dağılmalıdır. Belli aralıklarla Imploding energy (yerdeki mor bölgeler) oluşacak ve bunların oyuncular tarafından alınması gerekicektir. Başarısız bir Imploding energy tüm raide hasar vereceği için büyük ihtimalle bir wipe tır. Bu alanların içinde 1 den fazla oyuncu durmasına gerek yok bu damage kişiler arasında dağılmaz.10 man raidlerde 3 adet imploding energy vardır ve 1 tanesi kesinlikle iç halkada olur ve bunun önceden seçilmiş bir melee(Rogue warrior vs.) bunu almalı dış halkadakiler ise Healer ve ranged tarafından alınmalıdır.
Bununla beraber bir diğer ve git gide daha fazla önem kazanan özelliği Seismic slamdir. Bu ilk başta basit ve kaçılması kolay bir cone attack olsada yine raid tarafından belirlenmiş biri tarafından raidin iyi yönlendirilmesi gerekir. Malkorok bunu 3 defa yaptıktan sonra kesin öldürücü olan Breath of Y'Shaarj ile önceden Seismic slamden etkilemiş bölgeleri yakar. Burda bir kişi tüm raidi konumlandırmalı hatta Seismic slam ile etkilenen bölgelere Raid marker koymalıdır.
Burda zor olan Seismic slamden kaçıp tekrar geri gelmek ve imploding energyleri (Mor halka) alıp Breath ten tekrar kaçmaktır.

2 Dakika süren bu fazdan sonra Rage fazı başlar.

Rage fazında ilk başta bahsettiğimiz kalkan kalkar ve oyuncular heallanabilir hale gelirler burda Malkorok 2 özellik kullanır.
Blood Rage Malkorok önündeki tüm oyuncular arasında dağılan yüksek hasarlı vuruşlar yapar bu yüzden önceki fazda ölen 1 oyuncu bile raidin daha fazla hasar almasına sebep olur.
Bir deiğeride Displaced energy, bunu 10 mande 3 kişiye atar ve bunların bossun önünde toplanmış olan raidden uzaklaşıp dispell edilmesi gerekir. raidin içinde dispell edilmesi veya edilememesi bu kişinin 9 saniye sonunda patlayarak 8 yardlık bir alana yüksek hasar vermesine sebep olurki buda büyük ihtimalle bir wipetır.

bu fazda geçen 20 saniye sonra Malkorok ilk faza geri döner ama %25 damage buffı alarak tanklara daha fazla hasar vermeye başlar.Bunun haricinde herşey aynı şekilde devam eder.

Özet: 1. Faz Mor noktaların alındığından emin olun, Cone attacklarından kaçın, Breath of Y'saraaj gelidiğinde raid liderinizi takip edin.
2. faz başlar başlamaz bossun önünde toplanın, debuff alırsanız raidden uzaklaşıp dispellenmeyi bekleyin sonra geri dönün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder