24 Aralık 2013 Salı

Siege of Orgrimmar Boss Taktikleri (Sha of Pride)

Sha of Pride

Bu fightta, boss odanın ortasında bulunuyor ve yerinden hareket etmiyor. Norushen bu fightta bize yardımcı oluyor. Fighta başlamadan önce, tüm oyuncuların konumunu iyi ayarlamasında fayda var. Tanklar odanın giriş kapısı tarafındayken, DPS ve Healerların tam karşıda olmasında fayda var. Bunun sebebini açıklayacağım.

Bu boss sırasında, tüm oyunculara Pride stackı ekleniyor. Pride, stack durumuna göre oyunculara etki ediyor. Fight başında herkesin pride stackı 0 olarak başlıyor. Boss, her 60 saniyede bir cast ettiği abilitysi ile 25 ve daha fazla pride bulunan oyunculara hasar veriyor.
0 ve 24 arasında pride stackı bulunan oyuncular, herhangi bir şekilde etkilenmiyor.
25 ve 49 arasında pride stackı bulunanlara, boss bir debuff gönderiyor. Bu debuff 3 saniye sonra patlayarak yakındaki oyunculara hasar veriyor. 
50 ve 74 arasında pride stackı bulunanların olduğu bölgeye, boss bir aoe bölgesi gönderiyor. Bu bölgede bulunan herkes hasar alıyor.
75 ve 99 arasında pride stackı bulunanlara boss bir debuff gönderiyor. Bu debuff, her 5 saniyede bütün yakındaki oyunculara hasar veriyor.
100 pride stacki bulunanların yaptığı heal ve dps oranı artıyor ancak bossun her 60 saniyede bir cast ettiği abilitysine denk gelirse, oyuncu fight sonuna kadar mind controlled halinde bulunuyor ve hp si %100 artıyor.

Bossun bulunduğu platformun dört köşesinde çember şeklinde alanlar var ve bu alanların her birinin çevresinde 3 farklı platform bulunuyor. Boss, rastgele bir oyuncuyu bu alanlardan bir tanesinin içine hapsediyor ve kurtarılması için diğer oyuncuların, bu alanın etrafındaki platformlara basması gerekiyor. Bazen 3 platform içinde oyuncu gerekirken, bazen 2 platform kendiliğinden aktif olabiliyor ve tek oyuncu sayesinde hapis edilen oyuncu kurtarılıyor. Bu alanlara hapis edilen oyuncular kurtarılana kadar stun halinde oluyor.

Boss, bazen rastgele oyunculara debuff gönderiyor. Bu debuff, oyuncuya hasar veriyor ve süresi yok ancak dispellenebilir. Bu debuffu dispelleyen oyuncuya 5 pride stackı gidiyor. 

Boss, küçük addlerden oluşan bir grup spawn ediyor. Bu spawn sırasında oyuncuların o bölgeyi terk etmeleri gerekiyor yoksa yüksek miktarda hasar alırlar. Tüm küçük addler ortaya çıktıktan sonra oyuncular tekrar eski yerine gelebilir. Bu addleri aoe hasarla öldürebilirsiniz.

Boss aynı zamanda büyük bir add spawnlıyor (25 man için 2 add). Bu addin sürekli cast ettiği bir abilitysi, rastgele bir oyuncuya gelmesi durumunda oyuncuya 5 stack pride gidiyor ve bir miktar hasar alıyor. Bu spell, interrupt edilebilir. İkinci bir spell ise, add ölürken en yakınındaki iki oyuncuya 5 pride gönderiyor.

Norushen, bu fightta rastgele oyunculara cast ettiği abilitysi sayesinde oyunculara pride gelmesini engelliyor. Bu buff bulunan oyuncular, büyük add öldüğü sırada addiin yanındaysa veya debuffu dispellerse, pride stackı kazanmıyor. Aynı zamanda bu buff bulunan oyuncuların 8 yard yakınında bulunmak, oyunculara Power of Titans isminde bir buff sağlıyor. Bu buff DPS i ve Healing i artırırken aynı zamanda haste oranınıda artırıyor.

Sha of Pride in canı %30 a geldiğinde Norusheni öldürüyor. Norushen, ölmeden hemen önce oyuncuların tüm pride stacklarını siliyor. Fightın geri kalan kısmında norushenin bufflarından faydalanamıyor olsak da boss bir özellik kazanmıyor veya kaybetmiyor, fight aynı şekilde devam ediyor.


Video
http://www.youtube.com/watch?v=xwWloMG1bkI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder